Ватерполисти Партизана освојили титулу

Ватерполисти Партизана освојили су 26. титулу првака државе, пошто су у Крагујевцу у трећој финалној утакмици плеј офа савладали Раднички са 15:13 (5:4, 2:1, 3:4, 5:4) и серију добили са максималних 3:0. Вујасиновић: Жестоко смо радили и заслужено освојили титулу.

Црно-бели после две године вратили шампионски пехар на Бањицу, а први пут то је изненађујући исход националног првенства, јер екипи чији је просек старости испод 20 година нико није давао веће шансе да надмаши фаворизоване ривале Црвену звезду и Раднички.

У успех је, чини се, једини веровао тренер црно-белих, наш прослављени репрезентативац Владимир Вујасиновић, који је калио екипу кроз Лигу шампиона и регионалну Јадранску лигу. Тежак рад се на крају исплатио и Партизан је још једном потврдио исправност опредељења да се ослања на играче из своје омладинске школе.

Млади игачи Партизана су у полуфиналној и финалној серији показали да би за неколико година, уколико би остали заједно, наш најтрофејнији клуб поново могли довести у врх европског ватерпола, али је питање да ли ће, с обзиром на хроничну беспарицу, управа пронаћи начин да задржи носоце
игре.

Победа у другој утакмци, после драматичне пенал серије, улила је велико самопуздање ватерполистима Патизана, који су у вечерашњи дуел ушли сасвим свесни да моги и други пут славити у Крагујевцу.

После почетног вођства Радничког, Партизан је крајем прве четвртине преокренуо резултат и чувао је предност све до средине последње четвртине, када су домаћини успели да изједначе на 13:13. Тада је одговорност преузео капитен и најбољи стрелац Партизана Душан Мандић, који је са два поготка разрешио све дилеме и спречио још једну драматичну завршницу.

Мандић је са шест голова био најефикаснији, али највише заслуга за победу Партизана имао је голман Димитрије Ристичевић, који је још једном бриљирао и одбранио је много удараца, а скинуо је и неколико "зицера".

Честитке за то треба упутити и Вујасиновићу, који је имао храбрости да на најостљивијем месту у тиму једном "полетарцу" да предност у односу на просављеног репрезентативца Слободана Сора.

Играч више: Раднички 12 (7), Партизан 7 (4).
Петерци: Раднички 2 (2), Патизан 1 (1).

Раднички: Живојиновић, Младеновић, Поповић 1, Марковић 3, Миличић 1, Врлић 2, Ћирић, Басара 2, Вуксановић 1, Богдановић, Јоксимовић, Петковић 3, Ђерковић, Станојевић.

Партизан: Соро, Гилен 1, Мандић 6, Вицо 1, Суботић 1, Репановић, Гогов 2, Јакшић 3, Манојловић, Танасковић, Стојановић 1, Асановић, Ристичевић, Лазић.

Вујасиновић: Жестоко смо радили и заслужено освојили титулу

Тренер Партизана Владимир Вујасиновић рекао је данас да су његови ватерполисти жестоко радили како би освојили титулу шампиона Србије.

"Овај млади тим је показао изузетан напредак током сезоне. Помало стидљиво смо је почели, отишло је много играча, али смо полако постајали свесни да и даље имамо квалитет", рекао је Вујасиновић за РТС после утакмице у Крагујевцу.

"После несрећно изгубљеног купа, схватили смо да титула треба да буде циљ. Жестоко смо радили, имали успоне и падове, али заслужено смо победили, Црвену звезду у полуфиналу и Раднички у финалу", казао је тренер црно-белих. Он се посебно захвалио голману Слободану Сору што је играо за Партизан.

"Најискреније му се захваљујем што је остао са нама да нам помогне искуством. Када се све сабере, дугују му се плате за две сезоне. Волео бих да ови момци, када одрасту, буду као он", рекао је Вујасиновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара