Никола Рађен без коментара на оптужбе

Српски ватерполиста Никола Рађен потврдио је да се налази под оптужбама за допинг и поручио да неће давати изјаве до окончања поступка. Рађен је, према незваничним информацијама, недавно пао на допинг тесту, и то на кокаин, а према новим антидопинг правилима, могао би да буде одстрањен из спорта у трајању од чак четири године. Поводом овог случаја огласио се и Ватерполо савез Србије.

"Тачно је да је ФИНА послала у ВСС прелиминарне резултате допинг теста који сам радио у Мадриду. До окончања поступка нећу давати изјаве", написао је Рађен на Твитеру.

Поводом овог случаја, и Ватерполо савез Србије саопштио je да ће се огласити након завршетка поступка.

"Поводом писања појединих медија и портала око Николе Рађена, наш савез сматра да, као и увек у оваквим случајевима, треба сачекати крај поступка. На такво нешто нас обавезује и поштовање Закона о спречавању допинга у спорту и Закона о заштити података о личности", поручили су из Ватерполо савеза Србије.

Кровна организација српског ватерпола цитирала је Закон о спречавању допинга у спорту.

"Антидопинг агенција и надлежни национални спортски савез обавезни су да се у случајевима из става 3 овог члана (обавештавање о резултатима спроведене допинг контроле и утврђивање одговорности због повреде антидопинг правила) старају о томе да подаци о личности не буду достављени неовлашћеном лицу, као и да ускрате достављање тих података, уколико организација којој се подаци достављају не гарантује одговарајућу заштиту података".

"Заштита података о личности и приватности у области спречавања допинга у спорту остварује се у складу са одредбама овог закона и закона којим се уређује заштита података о личности", додаје се у саопштењу ВСС-а.

Рађен је недавно, према незваничним информацијама, био позитиван на допинг тесту, и то на кокаин, а према новим антидопинг правилима, могао би да буде одстрањен из спорта у трајању од чак четири године.

Српски ватерполиста Никол Рађен од прошле године брани боје Олимпијакоса из Атине, а пошто тренутно има 30 година евентуална суспензија, према новом правилнику добио би четири године, могла би да означи и крај његове каријере.

Уколико Рађенов допинг прекршај буде потврђен и ако буде суспендован, репрезентација Србије наступиће ослабљена на предстојећим великим такмичењима, пре свих првенству света од 27. јула до 8. августа у Казању и Олимпијским играма следеће године у Рио де Жанеиру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара