Партизан на петераце савладао Раднички

Ватерполисти Партизана повели су са 2:0 у победама против Радничког из Крагујевца у финалној серији плеј-офа Прве А лиге Србије.

Црно-бели су на Бањици савладали Раднички после бољег извођења петераца са 13:12, а јунак тријумфа је голман Слободан Соро, који је у игру ушао у "пенал" серији и с две одбране донео Партизану другу победу.

Соро је одбранио петерце Александру Ћирићу и Срђану Вуксановићу, док је голману Радничког Стефану Живојиновићу пошло за руком само Душану Мандићу у првој серији да заустави шут.

Партизан је боље отворио меч и головима Мандића повео са 2:0. Раднички је тек после шест минута игре преко Вуксановића успео да затресе мрежу домаће екипе и смањи на 2:1.

На први одмор се отишло тим резултатом, а на самом почетку друге деонице Вуксановић је изједначио на 2:2. Међутим, Мандић је наставио голгетерску серију и врло брзо донео нову предност црно-белима, да би Никола Јакшић, на асистенцију капитена Партизана, донео екипи с Бањице два гола вишка.

До краја друге четвртине Партизан је у још једном наврату имао два гола предности (5:3), али је Милош Миличић одличним голом са дистанце смањио на 5:4, што је био и коначан резултат тог дела игре.

Трећа четвртина обиловала је грешкама на обе стране, па није било голова све до минут и по пре краја, када је Раднички преокренуо резултат. Гости су искористили две ситуације са играчем више у базену и головима Ивана Басаре и Миличића довели Раднички у прво вођство на мечу - 5:6.

На старту последње четвртине Раднички је изборио петерац, који је у гол претворио Марко Петковић. У тренуцима када је напад Партизана потпуно стао, црно-бели су успели да стигну до петерца, а сигуран извођач најстожије казне био је Јакшић (6:7).

На нешто мање од два минута пре краја меча Гаврил Суботић је донео изједначење Партизану, што је био и коначан резултат регуларног дела меча, па је победник решен после извођења петераца.

Тречи меч играће се у суботу у Крагујевцу

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво