Читај ми!

Партизан победио Звезду на петерце

Ватерполисти Партизана пласирали су се у финале плеј-офа првенства Србије пошто су на Бањици, у одлучујућој утакмици полуфиналне серије, савладали актуелног шампиона Црвену звезду бољим извођењем петераца укупним резултатом 11:10. Регуларни део сусрета завршен је нерешено 7:7 (1:2, 0:2, 2:1, 4:2).

Црно-бели су у серији славили са 2:1, након што су претходно први меч на Бањици изгубили резултатом 9:4, а потом славили на Ташмајдану са 9:7. Изабраници Владимира Вујасиновића заслужено су славили у спектакуларној утакмици обележеној дивовском борбом, узбуђењима и преокретима, а на крају правом драмом.

Издржали су огроман притисак, вратили се у меч после четири гола заостатка (5:1), а потом, када су у самој завршници испустили тријумф, умели да буду сталожени приликом извођења петераца.

Чинило се да ће Црвена звезда сигурно стећи прилику за одбрану титуле. Партизан је у финишу прве четвртине остао без Гаврила Суботића, искљученог због неспортског прекршаја, а црвено-бели су имали стално вођство и све је говорило да им победа неће измаћи.

Међутим, црно-бели су у последњој деоници направили велики преокрет у режији Душана Мандића и повели са 7:5 два минута и 45 секунди пре краја. Тада је домаћин био на корак од успеха, али су се за драму побринули браћа Страхиња и Виктор Рашовић погоцима у последњем минуту, тако да су финалисту одлучивали петерци.

Сви Партизанови играчи били су сигурни, док су у екипи Црвене звезде непрецизни били Виктор Рашовић и Ранђеловић.

У финалу плеј-офа Партизан се састаје са крагујевачким Радничким, који је у оба полуфинална меча био бољи од новосадске Војводине (9:4, 9:6).

Финална серија игра се до три победе (9, 12, 16. маја и евентуално 20. и 23. маја).
Раднички ће имати предност домаћег базена у првој, трећој и евентуалној петој утакмици.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво