Вујасиновић: Xладна вода није проблем

Упркос хладној води на базену на Бањици, ватерполисти Партизана и тренер Влада Вујасиновић, верују у победу у првом полуфиналном дуелу плеј-офа шампионата Србије против Црвене звезде. Дејан Савић препушта улогу фаворита Партизану.

Тренер Партизана Владимир Вујасиновић уочи првог полуфиналног дуела плеј-офа шампионата Србије против Црвене звезде поручио је да његов тим у случају лошег резултата неће тражити изговор у недостатку тренинга због хладне воде на базену на Бањици.

"Тежак период за припрему утакмице чему се нисмо надали. Ипак, то није алиби за евентуално лошу игру или пораз. Ништа нисмо изгубили јер смо добро тренирали током целе сезоне и одиграли доста утакмица. Проблем би могао да буде уколико се настави оваква ситуација, а за сутрашњи меч сам миран", рекао је Вујасиновић на конференцији за медије на базену на Бањици.

Вујасиновић је рекао да је његова екипа благи фаворит у односу на браниоца титуле због предности домаћег терена.

"Знамо се доста добро, победиће екипа кпја буде имала више жеље и која буде била мирнија, а не тактичке замисли. Дао бих нама један проценат шанси више, јер смо изборили предност домаћег терена. Надам се победи и ефикасној игри", рекао је Вујасиновић.

Капитен Партизана и репрезентативац Србије Душан Мандић рекао је да екипу неће пореметити услови кој су их задесили.

"Даћемо све од себе да забележимо победу. Верујем да ћемо бити концентрисанији, а не бежимо од улоге фаворита коју смо заслужили због предности домаћег терена", рекао је Мандић.

Директор црно-белих Мирко Брадајић рекао је да клуб има великих проблема да набави мазут како би базен био спреман за утакмицу.

"Екипа није тенирала како је планирано, нисмо имали прописану температуру воде у базену, али је било непримерено да одлажемо дерби. Успели смо великом муком да обезбедимо минималну количину мазута хитном испоруком од осам тона. У понедељак ћемо мати исти проблем, а ситуација на тржишту тог горива је изузетно лоша", објаснио је Брадајић.

Савић: Партизан фаворит

Тренер ватерполиста Црвене звезде Дејан Савић препустио је Партизану улогу фаворита.

"Оба тима грцају у великим проблемима, пре свега због температуре базена. Ипак, спортски менталитет екипа гарантује да ће сви учесници дати максимум и надам се да ће бољи проћи даље. Партизан је фаворит, пре свега због предности домаћег терена", рекао је Савић.

Он истиче да између вечитих ривала нема тајни и да ће тријумфовати тим који буде имао већу жељу.

"Слажем се са тренером Партизана Вујасиновићем да тактичких изненађења неће бити. Било је проблема око базена, али сада је добра ситуација", поручио је тренер браниоца титуле.

Савић је додао да је неизвестан наступ голмана Дениса Шефика, који има температуру.

Први полуфинални меч између Партизана и Црвене звезде игра се сутра од 16.30 на базену на Бањици, док је други дуел на програму у среду од 20 сати када су на Ташмајдану домаћини црвено-бели.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво