Читај ми!

Делфини победили Русију за максималан учинак

Ватерполо репрезентација Србије успешно је завршила лигашки део Светске лиге, пошто је у Крушевцу у последњем колу групе Б победила селекцију Русије са 11:10.

Српски ватерполисти су раније обезбедили учешће на завршном турниру у Италији, али су упскос томе максимално ангажовано ушли у меч и оправдали улогу фаворита.

Изабраници Дејана Савића претходно су били бољи од Шпаније у Нишу (9:1) и Мадриду (15:9), Немачке у Хамбургу (19:10) и Крагујевцу (14:8) и Русије у Астрахању (17:8).

"Драго ми је да смо Крушевљанима поклонили победу. Одлична атмосфрера, имали смо одређених проблема са повредама, играли смо са једним центром, без Рађена.. И то је поучно за нас. Испунили смо први део циља. Сада нам предстоји да у Бергаму пробамо да освојимо прво место", рекао је Савић.  

Србија је бранилац трофеја Светске лиге, а овогодишње такмичења има посебан значај пошто ће победник изборити директан пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016.

Завршни турнир Светске лиге биће одржан од 23. до 28. јуна у италијанском граду Бергаму.

СРБИЈА: Г.Пијетловић, Мандић 1, Гоцић, Ранђеловић 1, Ћук 1, Манојловић, Јакшић 2, Алексић 1, Рађен, Филиповић 2, Стојановић 1, С.Митровић 2, Б.Митровић. Селектор: Савић.
РУСИЈА: Антонов, Бугајчук, Одинцев, Бухков 2, Зинатулин, Ашајев, Тимаков 3, Нагајев 3, Степањук, Колод, Антипов 1, Сушков 1, Иванов.Селектор: Шагајев. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се