Савић: Светска лига примарни циљ

Селектор Дејан Савић жели победу ватерполиста над Немачком у Светској лиги, како би се квалификовали на завршни турнир. Светска лиге је примарни циљ за ову годину јер тријумф носи и пласман на Олимпијске игре у Рију, изјавио је Савић.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић да очекује занимљиву утакмицу против Немачке у петом колу Светске лиге и победу којом ће се и дефинитивно обезбедити прво место у групи.

"Желимо победу и да се већ сутра и математички квалификујемо на завршни турнир Светске лиге као победници групе. Светска лиге је наш примарни циљ за ову годину јер тријумф носи и пласман на Олимпијске игре у Рију", изјавио је Савић на конференцији за медије у Крагујевцу.

Србија ће играти у подмлађеном саставу на, а од "старијих" играча у екипи је само капитен Филип Филиповић.

"Ово је права прилика да видимо шта можемо да очекујемо у будућности од тих младих играча. Екипа Немачке долази у пуном саставу, немамо резултатски притисак и желимо да победом одемо као првопласирани на завршни турнир", изјавио је Филиповић и захвалио се свима који су омогућили да државни тим буде домаћин у Крагујевцу.

Млади голман Бранислав Митровић истакао је да је сезона "убитачна" јер се игра у ритму среда-субота, али да се умор заборави када стигне позив из репрезентације.

"Већина момака јуче је имала утакмице, али све то се стави на страну због Србије, што се видело и јутрос на тренингу. Спремни смо да дамо 100 одсто", поручио је Митровић.

Србија у Б групи има максималне четири победе, против Шпаније у Нишу (9:1) и Мадриду (15:9), Немачке у Хамбургу (19:10) и Русије у Астрахању (17:8).

У последњем колу 14. априла у Крушевцу Србија ће дочекати Русију.

Завршни турнир Светске лиге, на којем Србија брани титулу, игра се од 23. до 28. јуна у Бергаму.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се