Звезда "потопила" Раднички у Крагујевцу, пораз Партизана

У српском дербију трећег кола Триглав лиге за првака, Црвена звезда савладала је Раднички у Крагујевцу резултатом 10:8. Партизан на свом терену поражен од сплитског Морнара - 11:9.

Крагујевчани су били ослабљени неиграњем четворице стандардних првотимаца - Александра Ћирића, Јосипа Врлића, Филипа Трајковића и Марка Петковића, али, упркос томе, још једна неизвесна представа ових ривала није изостала.

Београђани су већ на старту стекли предност од два гола коју су одржавали контранападима и брзим упливавањима у већем делу првог полувремена, али су домаћи голом Ивана Басаре у други део сусрета ушли са минималним заостатком - 5:4.

По повратку са одмора Срђан Вуксановић је два пута враћао свој тим у егал, а средином треће деонице Душан Марковић је донео Радничком прво вођство (7:6).
„Црвено-бели" креирали су затим нови преокрет, преко Виктора Рашовића и Радомира Драшовића, али се Борис Поповић постарао да тимови у последњу деоницу уђу изједначени - 8:8.

Четврта четвртина била је једнако узбудљива као и остатак меча, али не толико ефикасна, па је пресудио погодак Виктора Рашовића у уводним тренуцима, а његов брат Страхиња само је додао шлаг на торту у последњој секунди.

Најефикаснији био је Страхиња Рашовић са три гола, док су Виктор Рашовић и Радомир Драшовић додали по два, колико и Иван Басара и Срђан Вуксановић на другој страни.

Већ у суботу ватерполисте Радничког очекује дерби са Југом у Дубровнику, док Црвена звезда дочекује загребаћку Младост.

Раднички - Црвена звезда 8:10 (2:3, 2:2, 4:3, 0:2)

Затворени базен Спортског центра „Парк". Гледалаца: . Судије: Станојевић (Јагодина) и Мишковић (Београд). Играч више: Раднички 8(3), Црвена звезда 2(0).

РАДНИЧКИ: Радић, Јоксимовић, Поповић 1, Марковић 1, Миличић 1, Богдановић 1, Прекогачић, Басара 2, Вуксановић 2, Дедовић, Ћук, Босић, Живојиновић, Тохољ. Тренер: Стевановић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Драксимовић, С. Рашовић 3, Драшовић 2, Танкосић, Томашевић 1, Ешкерт, Бијелић, В. Рашовић 2, Ранђеловић 1, Његован, Рацков, Обрадовић 1, Тодоровски, Јовић. Тренер: Савић.

Партизан поражен од Морнара из Сплита

Ватерполисти Партизана изгубили су у Београду од екипе сплитског Морнара са 11:9 (3:4, 4:2, 3:0, 1:3), у утакмици 17. кола регионалне Триглав лиге.

Црно-бели су неочекивано претрпели шести пораз у групи за пласман од 1. до 8. места, док су Сплићани забележили трећу победу.

Голове су постигли Јакшић 3, Мандић, Суботић, Репановић, Танасковић, Стојановић и Асановић за Партизан, а Крагић и Бан по 3, Чагаљ 2, Товић, Лушић и Мареља за Морнар.

У утакмици за пласман од 9. до 16. места новосадска Војводина изгубила је у Сплиту од екипе домаћег Јадрана са 8:7 (2:2, 3:2, 2:2, 1:1).

Војводина је претрпела први пораз, а Јадран је остварио шесту победу у тој фази регионалног такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се