Читај ми!

Ватерполо, Светска лига

"Делфини" убедљиви у Русији

Ватерполо репрезентација Србије савладала је у Астрахању домаћу селекцију Русије са 17:8 (4:2, 4:1, 5:2, 4:3), у 3. колу Б групе Светске лиге.

Изабраници селектора Дејана Савића наставлили су у истом ритму на путу ка одбрани трофеја у Светској лиги постигавши трећу победу заредом, након што су претходно декласирали Шпанију у Нишу (9:1) и Немачку у Хамбургу (19:10).

Није их пореметило то што су у руски град стигли са даном закашњења након проблема са авио везама због магле, а одличном игром нису дозволили домаћој селекцији ни најмању шансу да се понадају успеху.

Руси су само повели, да би у наставку расположени капитен Филиповић преузео ствар у своје руке и после четири минута било је 4:1 за нашу репрезентацију.

У другој четвртини головима Суботића, Јакшића и Убовића Србија је одмакла на 7:2 и већ тада било је јасно да убедљива победа не долази у питање.

Савићев ослабљени састав функционисао је одлично са играчем мање, Гојко Пијетловић био је поуздан на голу, а напад је деловао веома моћно.

"Задовољан сам резултатом и односом према утакмици. Обавили смо посао, предстоје нам још три сусрета и настављамо по плану. Не треба заборавити да је пут био напоран, али срећом, то се није осетило", рекао Савић после меча.

Пред око 1.500 гледалаца на базену Пушкин, судили су Будрамис (Грчка) и Уз (Турска).

Русија: Иванов, Одонцов 1, Зинатулин 1, Сучков, Иванков 1, Андрјуков, Степањук 3, Латипов, Бичков, Нагајев 2, лисунов, Антипов, Корњејев.

Србија: Г. Пијетловић, Мандић 2, С. Рашовић 1, Ранђеловић, Суботић 2, Д. Пијетловић 1, Јакшић 2, В. Рашовић, Рађен 1, Филиповић 5, Убовић 1, С. Митровић 2, Ристичевић.

Играч више: Русија 11 (4), Србија 7 (5).

Петерци: Србија 1 (1).

У наредној утакмици Светске лиге ватерполисти Србије гостују 17. фебруара репрезентацији Шпаније.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара