Читај ми!

Победа Радничког, пораз Звезде

Ватерполисти Радничког савладали су у Крагујевцу екипу Солнока са 12:10 (6:3, 3:2, 1:2, 2:3), док је Црвена звезда изгубила у Хановеру од истоименог домаћег тима са 11:10 (3:3, 2:2, 4:1, 2:4), у утакмицама Д и А групе друге рунде квалиификација за Лигу шампиона. У другом колу Раднички игра са Јузмеом, а Звезда против Спартака из Волгограда.

Крагујевчани су остварили велики успех савладавши изузетно снажан мађарски тим. Пружили су сјајну партију и заслуженом победом широм отворили врата пласмана у трећи круг квалификација. Голове су постигли Ћук 3, Трајковић и Дедовић по 2, Поповић, Марковић, Врлић, Басара и Вусановић за Раднички, а А.Варга 4, Мадараш и Р.Варга по 2, Митровић и Мезеи за Солнок.

"За овај тријумф заслужни су искључиво играчи, јер само они знају шта су морали да савладају у себи и око себе у ова два месеца, да би дошли до овог успеха. Ово није наш максимум, већ само показатељ колико можемо ове сезоне. Солнок је направљен као један од главних конкурентата за освајање Лиге шампиона, али ми смо знали да можемо не само да им парирамо, већ и да победимо. Контролисали смо целу утакмицу, али то што смо победили не значи ништа ако не забелеžимо до краја турнира још две победе и освојимо прво место у групи", изјавио је тренер Крагујевчана Урош Стевановић.

Наредну утакмицу на турниру чији је домаћин Раднички игра у суботу против турског Јузмеа, који је у првом мечу изгубио од Посилипа резултатом 14:6 (4:0, 4:2, 4:2, 2:2).

Црвена звезда је неочекивано поклекла у сусрету против Хановера, а Немци су одлучујућу предност стекли у трећој четвртини. Изабраницима тренера Дејана Савића сада предстоји тежак задатак да у конкуренцији фаворита Про Река, Хановера и Спартака из Волгограда освоје једно од прва два места која воде у трећу рунду квалификација. Црвено-бели у 2. колу А групе у суботу играју против Спартака.

У првом мечу Про Реко је победио Спартак са 14:8 (4:0, 4:2, 3:2, 3:4). У трећи круг квалификација за Лигу шампиона пласираће се по два најбоља тима из сваке од четири групе друге рунде, док ће трећепласирани наставити такмичење у квалификацијама за Куп Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се