Раднички победом почео квалификације за ЛШ

Ватерполисти Радничког из Крагујевца победили су екипу Марсеља са 8:7 на турниру прве рунде квалификација за Лигу шампиона. У петак крагујевчане очекују две утакмице.

Крагујевчки Раднички савладао Марсељ у истоименом граду са 8:7, на старту квалификација за Лигу шампиона.

После уводног вођства француског шампиона, Крагујевчани су преокренули погоцима Срђана Вуксановића (2:1) и потом до краја држали конце у својим рукама, не препустивши ривалу ниједно вођство.

У већем делу сусрета Раднички је имао два гола "вишка", а Марсељ је на крају успео само да ублажи пораз.

Најефикаснији у редовима Рандичког били су Срђан Вуксановић, Никола Дедовић и Марко Петковић са по два поготка, а по један су додали Душан Марковић и Марко Ћук.

Са друге стране, највише проблема крагујевачкој одбрани задавао је црногорски репрезентативац француског порекла, Уго Крузиља, који је постигао четири гола.

Тренер Стевановић задовољан 

Тренер Радничког Урош Стевановић рекао је да су на овом турниру важније игре него резултати, јер позиција са које ће се изборити пласман у наредну фазу не игра никакву улогу.

"Битно је да подигнемо форму и да будемо све уигранији. Водили смо током целе утакмице, на крају и 8:5, тако да победа није била доведена у питање. Неким деловима игре сам задовољан, неким не. Јако је тешко играти без центра. На тој позицији имамо само Бориса Поповића, а повређени Филип Трајковић није улазио у игру", рекао је он.

"На крају смо мало физички посустали, али смо пружили очекивану партију. Задовољан сам добром игром у одбрани, чак и са играчем мање, јер само тако можемо да добијамо утакмице на овом турниру", рекао је Стевановић.

Раднички сутра очекују две утакмице. Најпре ће, од 9 сати, одиграти дерби са мађарским ОСЦ-ом, док ће у поподневном термину одмерити снаге са грузијским Лигамушом, који је на отварању турнира поражен од италијанског Посилипа (12:4).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво