Читај ми!

"Савић и Вујасиновић истинске патриоте!"

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић честитао је сениорској и јуниорској репрезентацији на оствареним успесима и захвалио је селекторима Дејану Савићу и Владимиру Вујасиновићу јер су, упркос бројним понудама из иностранства, остали да раде у земљи.

Председник ВСС Милорад Кривокапић похвалио резултате селектора Дејана Савића и Владимира Вујасиновића али и њихове одлуке да остану и раде у Србији.

Српски ватерполо ове године освојио је четири златне медаље – сениори су постали прваци Европе, победници Светске лиге и ФИНА купа, док су јуниори освојили титулу на континенталном шампионату у Грузији.

"Поносан сам на патриотски чин селектора, који су остали верни Србији и одрекли се великог новца. То морамо да ценимо. Останком таквог стручног кадра можемо да и даље имамо највише циљеве. Хвала им што су остали да раде за добробит Србије", рекао је Кривокапић на конференцији за медије поводом успеха националних селекција ове године.

Занимљиво је да је у свим финалним мечевима ривал Србије била селекција Мађарске.

"Освојили смо злато у Дубаију и Казахстану, где смо играли у подмлађеном саставу, док су Мађари наступили са скоро најјачим тимом. Посебно сам поносан на злато јуниора у Тбилисију, али и на њихов наступ на Светском првенству у Истанбулу, где су освојили четврто место, иако су такмичење завршили без пораза", додао је Кривокапић.

Селектор сениорског тима Дејан Савић поновио је да српски ватерполо има лепу будућност.

"Играчи су показали да оправдано претендују за А селекцију. Направљен је велики успех, остварени су циљеви, али то је обавеза да наставимо да радимо истим темпом. Светска лига је била квалификационо такмичење за СП у Казању. У Мађарској смо кренули лошије због психичких баријера, али смо на крају све пребродили. Посебно бих истакао освајање ФИНА купа, иако су многи мислили да је тим ослабљен", рекао је Савић.

Последње злато освојили су изабраници Владимира Вујасиновића, који су драматичном у финалу Европског првенства у Грузији победили Мађарску са 7:6.

"Било је ово прелепо првенство за нас, одлично смо почели, а још боље завршили. Можда је деловало лако са стране, али није било тако у базену. Момци су показали озбиљност и потенцијал за А селекцију", рекао је Вујасиновић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво