Читај ми!

Савић: Велики успех

"Ово је велики успех, а Србија је показала да има харизму", рекао је селектор Дејан Савић након освајања турнира у Казахстану. "Нисмо се уплашили Мађара и веровали смо у победу", кажу ватерполисти Србије.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић честитао је екипи велики успех и освајање Фина купа у Казахстану.

Подмлађени састав Србије у узбудљивом финалу победио је Мађарску после петераца резултатом 11:9.

"Ово је велики успех. Рекао сам играчима пре утакмице да није готово и да има да се игра. Мађари су велики ривал, али није било страха, Србија је показала да има харизму. Противник је покушао да нас увуче у тучу, ту смо се дигли. Одбраном смо дошли до петераца, који су за нас већ били равни златној медаљи", рекао је Савић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Јунак меча био је голман Стефан живојиновић који је проглашен за најбољег чувара мреже на турниру.

"Били смо сјајни. Дуго нисам бранио, од марта, када сам поломио палац. Другови су ми помогли и бодрили све време. Када су на ред дошли петерци, помислио сам да смо заслужили да победимо. Обрадовић је постигао гол, лопта једва прешла линију, али знао сам да је то знак и да можемо да победимо", рекао је Живојиновић.

Репрезентација Србије наставила је са доминацијом овог лета, пошто је пре Фина купа освојила Светску лигу и Европско првенство.

"Поносам сам што сам био капитен ове екипе. Велики другари, спремни да дају максиму у сваком тренутку. Нисмо се уплашили, веровали смо и када се чинило да ће Мађарска славити. Три финала, три злата. Није могло боље", рекао је Душан Мандић.

Гаврил Суботић рекао је да напад није био на нивоу, али да је одбрана на крају "извадила" ствар.

"Изузетно тешка утакмица. Пресрећан сам, ово је велики успех младе екипе, доказ да се квалитетно ради и да имамо велику будућност. Не смем да се много радујем јер сутра путујем у Тбилиси где ћемо на јуниорском Првенству Европе покушати да урадимо што више", рекао је Суботић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара