Читај ми!

"Делфини" освојили Светски куп!

Ватерполисти Србије су после пенала савладали Мађарску са 11:9 и освојили титулу на Светском купу у Казахстану. Живојиновић, Рашовић и Мандић у идеалном тиму турнира.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је златну медаљу на Фина купу у Казахстану, пошто је у финалу победила селекцију Мађарске после пенала са 11:9 (1:2, 3:3, 1:1, 2:1, 4:2).

Изабраници селектора Дејана Савића су тако потврдили доминацију у светском ватерполу јер им је ово трећи пехар овог лета, пошто су претходно освојили Светску лигу и Европско првенство.

Данашњи тријумф има посебну тежину, јер је Савић у Алмати одвео знатно подмлађену екипу, у којој су била само двојица играча са Европског првенства у Будимпешти – Душан Мандић и Сава Ранђеловић.

Са подмлађеним тимовима на Фина куп су дошле и остале селекције и само су Мађари довели незнатно измењену екипу са Европског првенства, решени да сезону не заврше без победе против Србије и без трофеја.

Наши ватерполисти су, међутим, у финалу заблистали и показали да и без комплетне прве поставе могу да се носе са неупоредиво искуснијим мађарским играчима. Иако су у два наврата заостајали два гола, 4:2 и 6:4, успели су да изборе нерешен резултат и да приликом извођења петераца покажу за њихове године невероватну смиреност.

Мандић, Суботић, Рашовић и Васовић успешно су реализовали сва четири пенала, док је голман нашег тима Стефан Живојиновић одбранио један петерац, а један су Мађари промашили.

Треће место освојила је Хрватска победом над САД – 8:6 (2:2, 3:1, 2:0, 1:3), док је у мечу за пето место Аустралија савладала домаћина са 12:6. Црна Гора је заузела седму позицију победом над Јужном Африком од 13:10.

За најбољег играча турнира изабран је Мађар Данијел Варга, а Стефан Живојиновић је проглашен за најбољег голмана.

Поред Живојиновића, новинарски жири је у идеалну поставу турнира изабрао српске репрезентативце Страхињу Рашовића и Душана Мандића, Данијела Варгу из Мађарске, као и три играча САД – Мана, Смита и Бонанија.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је репрезентативцима освајање Светског купа.

"Освајање трипле круне – Светског купа, Светске лиге и Европског првенства – доказ је да Србија има сјајну нову генерацију младих играча. Они су данас, овим феноменалним успехом поново потврдили доминацију српског ватерпола на светској сцени. Честитам и желим да наставе истим темпом", навео је Удовичић у честитки.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара