Николић примио шампионе, свечани дочек у уторак

На балкону Старог двора у уторак у 14 часова биће организован свечани дочек за ватерполисте Србије који су освојили злато на Европском првенству у Мађарској. Ватерполисти на пријему код председника Николића.

Председник Србије Томислав Николић примио је ватерполо репрезентативце и још једном им честитао на одбрани титуле првака Европе.

"Оно што сте показали у полуфиналу и финалу представља вашу праву карактеристику. Већ на 2:0 било је јасно да Мађарима нема повратка и да испред себе имају праву спортску машину. Мађарски председник честитао ми је још на полувремену, већ тада се видело да сте бољи од њих на сваком делу базена", изјавио је Николић.

Он је додао да је сада "наш задатак да вас спремамо за оно што нас чека за две године", с обзиром на то да је Београд домаћин наредног континенталног шампионата 2016.

"Зато сам прихватио да будем ваш покровитељ, не само за то, предстојеће првенство, већ за сва наредна такмичења. Већ смо се обратили неким фирмама које могу да помогну. Ви заслужујете све што вам Србија даје, испунили сте наша срца радошћу. Нека се и остали спортисти угледају на вас", поручио је председник Србије и нагласио да је национални тим у финалу победио репрезентацију земље којој је ватерполо спорт број један.

"У тој земљи вас познају, а знају и наше бивше играче, па су тако прилазили Вањи Удовичићу на улици у Будимпешти. У Мађарској све знају о ватерполу, само не како да га играју боље од вас", рекао је Николић.

Капитен српских ватерполиста Живко Гоцић захвалио је председнику државе на подршци.

"Веома смо поносни што смо овде. Част ми је да сам капитен оваквој екипи, мислим да смо на прави начин представљали наш ватерполо и Србију", рекао је Гоцић.

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић навео је да му је част што је "председник оваквим момцима".

"Верујем да ће још много година владати светским ватерполом. Наш циљ је злато на Олимпијским играма у Рију и зато сада тражимо помоћ. Помозите онима који то заиста заслужују", рекао је Кривокапић.

Свечани дочек ватерполиста Србије биће одржан у уторак у 14 сати на традиционалном месту испред Старог двора, а након тога стручни штаб и руководство ВСС примиће градоначелник Београда Синиша Мали и честитати им на великом успеху.

Репрезентација Србије одбранила је титулу првака Европе савладавши у финалној утакмици у Будимпешти домаћу селекцију Мађарске са 12:7.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво