Читај ми!

Савић: Против Грка исто као и против Шпанаца

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић оценио је да је Грчка изузетно квалитетан тим и да против њих у сутрашњем четвртфиналу првенства Европе треба играти као против Шпаније.

"Играју добро и најавио сам их као могуће изненађење првенства. Квалитетни су, дисциплиновани и за победу је потребан приступ као у мечу са Шпанијом. Нисмо смели да кикснемо. Да смо изгубили, сигурно би неки то искористили да потцене снагу ватерпола као вредности српског спорта. Мада је чињеница да смо већ 15 година на ивици и одржавају нас једино резултати репрезентације", рекао је Савић.

Он је нагласио да је у мечу са Шпанијом био видљив напредак у одбрани.

"Фали нам играч више и трудимо се да и то решимо. Тражићу од играча да у дуел са Грчком уђу као и у претходни меч. Четвртфинале увек може да поништи све, ту нема поправног", упозорио је Савић.

Он је нагласио да је у "пројекцији успеха на Олимпијским играма у Рију зацртан као први велики задатак улазак међу четири екипе на Европском првенству".

"Сада имамо прилику да то остваримо, а после ћемо се борити да урадимо што је могуће више", рекао је Савић.

Савић је оценио да репрезентацији недостаје Вања Удовичић, садашњи министар спорта и омладине.

"Он је био вођа. Таквог немамо, али сваки од ових играча зна како да се понаша у одлучујућим тренуцима. Питате ме за изостанак голова Прлаиновића, то је мало чудно јер Прлаин игра изузетно одбрану и одрађује огроман посао. Не гледам играче кроз бројке и статистике. Немамо стрелца који се рађа, такав је био само Аца Шапић", рекао је Савић.

Живко Гоцић је задовољан приказаном игром против Шпаније.

"Скинули смо велико бреме с врата, али то не значи да потцењујемо Грчку. Напротив, требало је да победе Италију, играју јако добро. Ми знамо после Барселоне шта значи испасти у тој рунди такмичења. Учинићемо све да прођемо против тима који нема звезде, али има игру", рекао је Гоцић.

Филип Филиповић, најбољи стрелац селекције Србије са 13 голова, каже да је Барселона велика школа.

"Ово је као финале. Грци су заиста доста показали на турниру. Знамо шта нам је чинити, шта ће обрадовати наше навијаче. Дижемо се из меча у меч, хватамо залет и не бих волео да сам у кожи тима који има Србију за ривала", поручио је Филиповић.

Србија и Грчка играли су до сада 15 пута, Србија је забележила 12 победа, реми и два пораза.

Меч између Србије и Грчке на програму је у среду од 20.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво