Читај ми!

Српски ватерполисти: Шпанци морају пасти!

Ватерполисти Србије истакли да немају право на грешку против репрезентације Шпаније у петом колу Европског првенства које се игра у Будимпешти.

"Нисмо први пут у оваквој ситуацији. Немамо право на грешку. За нас је ова утакмица равна полуфиналу. Јесмо квалитетнији, али то ништа не значи. Свесни смо важности, мотив не недостаје, али морамо боље, посебно у нападу", рекао је Андрија Прлаиновић, а преноси сајт Ватерполо савеза Србије.

"Знамо Шпанце одлично, играли смо толико пута. Најчешће смо добијали, али је увек то било тесно. Нека буде тако и сада, колика је разлика није битно, важна је само победа", додао је он.

Србија је у суботу у Будимпешти ремизирала са Хрватском у четвртом колу Групе Б Европског првенства, а у последњем, петом колу састаје се са Шпанијом.

"Шпанци нам не одговарају, увек смо их тешко побеђивали. Пливачка су екипа, ми смо снажнији, доминантнији на центрима и ту видим нашу шансу. Могли смо раније све да завршимо, мало смо се прибојавали оваквог сплета околности. Нисмо лоше играли, али смо промашивали и оно што никада нисмо", рекао је Душко Пјетловић.

Реми или победа Србију води на друго или треће место, што ће зависити од исхода последње утакмице у истој групи између Мађарске и Хрватске.

Репрезентативац Србије Сава Ранђеловић рекао је да је тим "заборавио" овонедељни пораз од Мађарске и реми с Хрватском.

"Идемо на победу, верујем да ће коначно прорадити играч више. У одбрани смо се поправили, против Хрвата смо деловали далеко чвршће, играч мање је углавном добро функционисао", рекао је Ранђеловић.

Душан Мандић је оптимистичан пред дуел са Шпанијом.

"Све је на нама. Верујем у екипу, победу. Да се пресаберемо, покажемо квалитет. Шпанци имају одличну контру, пливају добро. Ипак, све зависи од нас. Имам утисак да се дижемо, идемо корак по корак. Изгубили смо право на грешку, тај луксуз више не постоји, али сам сигуран да је све лоше сада иза нас", рекао је Мандић.

Утакмица Србије и Шпаније играће се у понедељак од 16 сати у Будимпешти.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво