Читај ми!

Поправни, „делфини“ на Хрвате

Нема предаха за наше ватерполисте. Након дербија и пораза од Мађара, следи нови тешки меч. Противник је Хрватска. Борба за позицију број два и повољнији жреб у наставку такмичења. Селектор Савић очекује неизвестан меч, али и бољу игру „делфина“. Сусрет је на програму у суботу од 16 часова. Пренос је на нашем Првом програму.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да очекује неизвестан меч против Хрватске на Европском првенству и истакао да његова екипа мора да буде агресивнија уколико жели да победи. Србија је у четвртак у Будимпешти поражена од Мађарске са 6:8 у утакмици трећег кола Европског првенства.

"Ризиковали су са искључењима и погодили, јер смо слабо играли играча више. Ипак су светски прваци, публика је била велика подршка, али је проблем био у нашој агресивности. Ако то покажемо против Хрвата онда би исход могао да буде повољнији. Њих мучи реми са Шпанијом јер сада сви желимо позицију број два", казао је Савић.

"Притисак је исти, наше је да одиграмо боље него у мечу са Мађарском, а то зависи од уласка у меч. Биће тврдо, неизвесно до самог краја", додао је Савић.

Србија је против Хрватске играла 17 пута. Победила је девет пута, изгубила седам, а један меч је завршен нерешеним резултатом.

"Већ смо били у оваквим ситуацијама и знамо како да се вратимо. Против Хрвата нам треба оно што нисмо имали у дуелу са Мађарима – хладна глава и стрпљење. Један пораз ништа не значи ако извучете поуке. Знамо колико вредимо, шта желимо на овом првенству и борићемо се за то", казао је Филип Филиповић. Он је навео да очекује меч са пуно контакта и бројним
искључењима.

"Не мењају стил и када мењају играче", додао је Филиповић.

Голман Гојко Пијетловић један је од најбољих играча Србије у Будимпешти.

"Волео бих да наставим са оваквим партијама, али и да тим буде успешан. Није одбрана била лоша у дуелу са Мађарском, али је напад био такав да је јунак утакмице био мој колега Декер. С Хрватима ће бити неизвесно. Због ремија са Шпанијом њихово је оптерећење веће. Нама победа доноси највероватније друго место и верујем да имамо снаге за такав резултат", казао је Пијетловић.

Меч четвртог кола између Србије и Хрватске игра се у суботу од 16 часова. Директан пренос је на нашем Првом програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво