Читај ми!

Мађарска савладала "делфине"

Мађарска - Србија 8:6 (крај). У дербију групе Б на Европском првенству, Мађарска савладала Србију и приближила се освајању првог места у групи. Мађари водили током већег дела меча, "делфини" нису успели да стигну предност ривала и на крају забележили први пораз на такмичењу. Наредни ривал Хрватска (субота, 16).

Ватерполо репрезентација Србије изгубила је у Будимпешти од домаће селекције Мађарске са 8:6 (2:0, 3:3, 2:2, 1:1), у дерби утакмици 3. кола Б групе првенства Европе.

То је први пораз изабраника Дејана Савића на шампионату, где бране титулу, након што су претходно савладали Француску (16:5) и Немачку (12:7).

За победу Мађарске пресудна је била прва четврина, коју су домаћи ватерполисти решили у своју корист резултатом 2:0. Предност од два гола Мађарска је сачувала до краја меча, иако је Србија имала неколико прилика да се приближи ривалу.

Меч у Будимпешти обележио је и велики број искључења на обе стране, али и сјајне одбране мађарског голмана Атиле Декера, који је меч завршио са 13 одбрана.

Најефикаснији на мечу са по два поготка били су Варга, Вамош и Мадараш у мађарском тиму, као и Митровић и Филиповић код "делфина".

Српски ватерполисти у 4. колу играју у суботу у 16 сати против Хрватске меч који би требало да одлучи коначан пласман у групи Б на Европском првенству.

Савић: Заслужено смо поражени!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да су његови играчи заслужено поражени од Мађарске у трећем колу Групе Б Европског првенства.

"Поновили смо неке слабости и то нам се осветило. Ни напад није био на нивоу уз неколико катастрофалних грешака у одбрани. Остаје нам да то поправимо, да учинимо све да се вратимо на жељени ниво. Много морамо да поправимо у игри, сада нам предстоје још битнији мечеви", рекао је Савић, а преноси сајт Ватерполо савеза Србије.

Србија је у Будимпешти поражена од Мађарске са 6:8 у утакмици трећег кола Европског првенства.

"Ово је спортски шамар који не треба трагично да се схвати. Нисам незадовољан, можда је ово стигло у правом тренутку. Није трагедија и не треба да паничимо. Нисмо могли да репризирамо Дубаи, да добијемо одмах у прве две четвртине - то је било немогуће. Остаје нам да се скупимо и одиграмо наредне две утакмице како треба, да уклонимо нервозу која је била вечерас изражена", рекао је Филип Филиповић.

Капитен репрезентације Србије Живко Гоцић рекао је да је голман репрезентације Мађарске донео превагу на данашњем мечу.

"Заслужен тријумф Мађара, били су бољи. Били смо стегнути за овакву утакмицу. Одлични су били са играчем мање. Декер је сјајно бранио, спречио нас да остваримо бољи резултат. Ово је била битна утакмица али не одлучујућа", рекао је Гоцић.

Овако је протекао меч у Будимпешти:

21.35 - ГОООЛ! Милош Ћук постиже погодак са играчем више и оставља наду да Србија може бар до бода на овом мечу. Нешто мање од три минута до краја утакмице, Мађарска води 8:6.

21.32 - Неколико прилика пропустила је српска репрезентација, Мађари узвраћају поготком. Стрелац је Мартон Вамош, Мађарска води 8:5.

21.24 - ГОООЛ! Две секунде пре краја треће четвртине Филип Филиповић постиже погодак за 7:5. Србија у последњих осам минута улази са два гола заостатка. 

21.16 - Још један погодак Мађара са играчем више, стрелац је Норберт Мадараш. Мађарска први пут има три гола предности - 7:4.

21.13 - Никако Србија да стигне предност противника. Мађарска повећава своју предност на 6:4. Стрелац је Мартон Вамош.

21.12 - ГОООЛ! Живко Гоцић постиже погодак са крилне позиције, Србија смањује предност Мађара на 5:4.

21.05 - Десет секунди пре краја друге четвртине, Мађарска постиже погодак. Стрелац је Норберт Мадараш, Мађарска води 5:3.

21.03 - ГОООЛ! Стефан Митроцић још једном користи играча више, Србија смањује на 4:3.

21.01 - Сјајна соло акција Денеша Варге, Мађарска води 4:2.

20.59 - ГОООЛ! Стефан Митровић смањује предност Мађара на 3:2. "Делфини" напокон користе предност играча више у базену.

20.56 - Двоструко искључење са правом замене. У српском тиму црвени картон добио је Прлаиновић, на другој страни искључен је Харај.

20.52 - Брзо Мађари враћају два гола предности. Стрелац је Гор-Нађ са играчем више у базену, 3:1.

20.50 - ГОООЛ! Србија напокон постиже погодак, стрелац је на почетку друге четвртине Филип Филиповић из петерца. Мађарска - Србија 2:1.

20.46 - Мађарска води са 2:0. Одличну акцију са играчем више у базену користи Декер.

20.44 - Мађарска води са 1:0, стрелац је Денеш Варга у последњем минуту прве четвртине.

20.36 - На половини смо прве четвртине, за сада нема голова. Обе екипе пропустиле су по један напад са играчем више, голмани за сада на висини задатка.

20.30 - Почео меч у Будимпешти, Мађарска против Србије. Утакмицу суде Италијан Бјанки и Румун Александреску. Први напад на мечу за Мађаре.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво