Читај ми!

"Делфини" потопили и Немце!

Ватерполо репрезентација Србије победила је и у другој утакмици Групе Б на Европском првенству у Мађарској. Изабраници Дејана Савића били су бољи од селекције Немачке - 12:7.

Ватерполо репрезентација Србије забележила је другу победу на првенству Европе у Будимпешти, пошто је у другом колу Б групе савладала Немачку са 12:7 (3:2, 3:1, 3:2, 3:2).

Србија је константно држала "дистанцу" у односу на противнике, и играла таман толико добро колико је било потребно за победу.

Истина, Немци нису били тако лак "залогај" као што су то првог дана били Французи, које су изабраници Дејана Савића јуче "торпедовали" са 16:5.

Ипак, српски ватерполисти су и овога пута показали да располажу супериорним знањем којим су остварили другу победу на шампионату.

Најбољи стрелац у репрезентацији Србије био је Филип Филиповић са четири гола, а три је постигао Слободан Никић, два Милош Ћук и по један су дали Никола Рађен, Андрија Прлаиновић и Стефан Митровић.

Селектор Дејан Савић рекао је да, и поред победе, није најзадовољнији игром своје екипе.

"Нисам најзадовољнији, јер сам мислио да смо неке ствари превазишли. Сада се видело да то није тако. Очекивали смо тешку утакмицу и сада су дали максимум. Када се погледа - можда је боље да је то сада него касније. Много ствари морамо да исправимо током такмичења. Сада нас очекују јако тешке утакмице и ту морамо да будемо бољи", рекао је Савић.

Капитен репрезентације Живко Гоцић рекао је да селекција Србије у наредним мечевима мора да буде агресивнија.

"Морамо да побољшамо агресивност, то је важно за Мађаре. Задовољан сам до сада приказаним. Мађари су велики ривал, може много да донесе. Ипак чекају нас после још две утакмице и сваки резултат у том сусрету ништа не значи. Ни реми ни пораз нису смак света", навео је Гоцић.

Србија је дана уписала другу победе на такмичењу, а у трећем колу састаће се са домаћином Мађарском.

"На добром смо путу. Са Мађарима очекујемо спектакл. Покушаћемо да победимо и будемо први у групи", казао је Слободан Никић.

Србија у трећем колу у четвртак од 20.30 игра против Мађарске.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво