Читај ми!

Савић: Циљ је медаља!

Ватерполисти Србије након освајања Светске лиге крећу у освајање Европе и одбрану трона. Пред њима је ЕП у Мађарској које се игра од 14. до 27. јула. Селектор Савић наводи да је основни циљ пласман у полуфинале и једна од медаља. Сви се надамо оној најсјанијој. Здравстве нибелтен је одличан. Екипа се спренма, атмосфера одлична, мотива на претек – сви предуслови за поход на титулу су испуњени.

Делфини бране златну медаљу. То их обавезује да се још боље припреме и од самог старта крену максимално ангажовано. Сам поглед на групу говори да једино таквим приступом могу до циља. У првој фази предстоје дуели са домаћином Мађарско, Хрватском, Шпанијом, Француском и Немачком. Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао да је циљ националног тима на Европском првенству у Будимпешти пласман у полуфинале и освјање медаље.

"Припреме су скоро завршене, остала је још глазура пред првенство Европе. Спремни дочекујемо шампионат, нема повређених и болесних и то је најважније. Циљ је полуфинале, односно освајање неке од медеља. Надам се да су момци психички спремни за то", рекао је Савић.

Србија се налази у групи Б са Мађарском, Хрватском, Шпанијом, Француском и Немачком и брани титулу освојену пре две године у Ајндховену.

"Не желим да коментаришем да ли је група тешка или лака, може да се деси да се састанемо са лакшим противницима у наредној фази такмичења. Распоред није битан. Ако желимо да освојимо ЕП, морамо све ривале да победимо", рекао је Савић.

Он је истакао да је главни циљ репрезентације освајање златне медаље на Олимпијским играма у Рију и да су сва предстојећа такмичења само припрема за то.

"Имамо велику традицију и нормално је да се на сваком такмичењу иде на медаљу. Актуелни смо европски прваци и тако треба да се и понашамо", поручио је Савић.
Према речима Андрије Прлаиновића "делфини" увек конкуришу жа највиши пласман.

"Припреме теку у добром ритму и битно је да неме повреда. Добра атмосфера влада у екипи и желимо да идемо до краја. Мотивисани смо и верујем да можемо да догурамо далеко", рекао је Прлаиновић Тањугу.

Европско првенство одржаће се од 14. до 27. јула у Мађарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се