Партизан у полуфиналу!

Ватерполисти Партизана направили велики подухват у Барселони и савладали, после петераца, италијански Про Реко у четвртфиналу фајнал сикса Лиге шампиона са 19:18. У полуфиналу Партизан у петак игра са Радничким из Крагујевца

Ватерполисти Партизана пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, пошто су у узбудљивом четвртфиналу победили Про Реко са 19:18 после бољег извођења петараца.

Црно-беле до победе предводио је Милош Ћук са четири гола, Гаврил Суботић постигао је три, док су се по два пута у листу стрелаца уписали Душан Мандић и Никола Дедовић, а ваља споменути магичног Слободана Сора, који је доводио до "лудила" ватерполисте италијанске екипе.

У регуларном делу сусрет је завршен нерешено 12:12 (2:3, 3:3, 5:5, 2:1), а у петерцима седам пута су Београђани били непогрешиви, док је у седмој серији Соро одбранио ударац Ивовићу.

Црно-бели су остварили сјајан успех, јер су и пре почетка турнира окарактерисани као аутсајдери. Про Реко је већим делом утакмице био у вођству, неколико пута и са два гола разлике, али је млади тим Партизана био упоран и није се предавао до последњег тренутка. 

"Невероватна победа за наш клуб, невероватна победа ових момака! Добили смо противника који је изузетно јак... Јачи је не само од нашег тима, већ и од других екипа. Сјајно смо данас одиграли од почетка до краја и у игри смо били изузетно равноправан противник", рекао је тренер Партизана Владимир Вујасиновић после меча.

"Нама су сви говорили, а и ми смо то сами знали, да имамо будућност, да смо млада екипа, али мислим да ће они врло брзо достићи врхунски ниво играња... Заправо они су то данас показали против знатно искуснијих и јачих екипа", додао је он.

Партизан ће се у полуфиналу, сутра од 18.00 састати са Радничким из Крагујевца, који је после групну фазу такмичења завршио на првом месту и директно се пласирао у полуфинале.

"У полуфиналу очекујем да екипа настави овим путем, као и данас, да не размишљају о победи, поразу, играчима Радничког, већ о свом залагању. Да пруже максимум, да их срце носи и да буду концентрисани на себе. Верујем у њих и они то заслужују", рекао је шеф стручног штаба Партизана.

Вујасиновић у полуфиналу, због црвеног картона против Про Река, неће имати прилику да предводи екипа, па ће ту улогу преузети његов помоћник Милош Ћирић.

"Верујем, као што сам веровао да ћемо се пласирати на фајнал-сикс у Барселони и победити Про Реко, да ћемо и савладати Раднички... Нема разлога за супротно. Надам се да ће мој заменик имати више среће од мене против Радничког", рекао је Вујасиновић.

Председник Партизана Александар Шоштар рекао је да је млади тим црно-белих пласманом у полуфинале завршног турнира Лиге шампиона доказао да вреди и да му је место у врху европског ватерпола.

"Претходних недеља у нашој јавности се стварао општи утисак да је Партизан незаслужено у Барселони, да немамо квалитет и да смо срећно прошли на завршни турнир. Е, сада, нека свима служи на част за клипове које су подметали, сви знају какав квалитет има тим Про Река", изјавио је Шоштар.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво