Читај ми!

Црно-бели: Без беле заставе у Барселони!

У каквим год да је тешкоћама и без обзира на то да ли је фаворити на папиру или не, Партизан увек иде на победу и тако ће бити у Барселони - поручује голман црно-белих Слободан Соро пред "фајналб сикс" Лиге шампиона. Завршни турнир је награду за велики рад и труд, рекао је тренер Влада Вујасиновић. Можемо да направимо корак даље и дођемо до великог успеха, сматра Ћук.

Голман ватерполиста Партизана Слободан Соро најавио је поход на титулу првака Европе, иако су црно-бели, према мишљењу многих, аутсајдери на предстојећем "фајнал сиксу" Лиге шампиона у Барселони.

"Сви знамо шта Партизан представља у ватерполу, то је најтрофејнији светски клуб. Једно је сигурно, у каквим год да је тешкоћама и без обзира на то да ли је фаворити на папиру или не, Партизан увек иде на победу. Тако ће бити и у Барселони, идемо да покушамо да победимо и пласирамо се у полуфинале, а онда и да направимо најбољи могући резултат и пробамо да освојимо још једну европску титулу", рекао је Соро на конференцији за новинаре на Бањици.

Тренер Партизана Влада Вујасиновић мало је "спустио лопту" и истакао да је сам пласман на завршни турнир велики успех.

"Упркос свим тешкоћама издржали смо, момци су показали велику мобилност ове сезоне у којој су вероватно дали највише на тренинзима. Остао нам је завршни турнир који доживљавамо као награду за велики рад и труд", рекао је Вујасиновић.

Он верује да ће његов тим бити спреман да искористи сваку шансу, уколико се укаже против италијанског Про Река.

"Знамо добро који су нам лимити, на папиру смо највероватније на последњем месту, одиграћемо најбоље што умемо и видећемо за шта ће то да буде довољно. Потребно је да пружимо најбољу партију у сезони, ако нам Про Реко пружи шансу, верујем да ћемо је искористити. Уз мало среће, верујем да можемо да српског полуфинала, које би било велики успех", додао је Вујасиновић.

Капитен Партизана Милош Ћук истакао је да црно-бели не иду са белом заставом у Барселону, иако су аутсјадери.

"Верујем да можемо да направимо корак даље и дођемо до великог успеха. Про Реко је на почетку сезоне био скуп највећих звезда, а у међувремену су се уиграли. Чека нас најтежи задатак ове сезоне, ако будемо доста пливали и мудро играли, постоје шансе да дођемо до резултата", поручио је Ћук.

Први човек клуба Александар Шоштар подсетио је на тешку материјалну ситуацију у којој се налази Партизан и захвалио је свим државним органима који су помогли црно-белима да премосте проблеме.

Он је поновио да је пласмана на завршни турнир велики успех за клуб и да су за то најзаслужнији играчи.

"Да није тако, не бисмо сада седели овде и разговарали о одласку у Барселону. Ипак, ми смо и овај пут финансије "затворили" тек прошлог четвртка, то није нормално за екипу која игра на завршном турниру Лиге шампиона. У традицији клуба је да увек иде на победу, без обзира на стање на папиру. Верујем да ће од следеће сезоне, ипак доћи нека боља времена", рекао је Шоштар.

Утакмица се игра у четвртак од 18 сати, а победник тог меча играће против Радничког из Крагујевца, који је освајањем првог места у групи обезбедио директно учешће у полуфиналу.

У другом полуфиналну састаће се Приморје и победник меча Барселонета - Бреша.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво