Читај ми!

Савић: Титула или мајсторица

Тренер ватерполиста Црвене звезде Дејан Савић рекао је да су црвено-бели фаворити против крагујевачког Радничкој у трећој утакмици финала плеј-офа Србије, али и признао да та улога представља одређену дозу притиска. Он је убеђен да уколико у суботу не остваре тријумф да ће Раднички у Крагујевцу сигурно изборити мајсторицу.

Звезда у финалној серији води 2:0 и у случају нове победе одбраниће титулу шампиона Србије.
"Преузимамо улогу фаворита, али то може да буде контрапродуктивно, јер је притисак на нама. Имамо и одређених проблема због прехладе и повреда. Уколико резултат по нас буде неповољан сигуран сам да ће се играти мајсторица, пошто би Крагујевчанима победа у Београду дала крила. Играмо против јаког тима који се неће предати јер нема шта да изгуби", рекао је Савић после отвореног тренинга на базуну Влахо Орлић у Спортском центру 11. април.

Савић је изразио задовољство што се у екипу враћа Никола Рађен, који због црвеног картона у првом мечу није играо у Крагујевцу.
"Рађен је наш најбољи дефанзивни играч, на коме се заснива одбрана. Ипак, доказали смо у Крагујевцу да можемо и без окосница тима. Резултат у серији од 2:0 је опасан и морамо да будемо сконцентрисани", поручио је Савић.

Капитен црвено-белих Андрија Прлаиновић истакао је да екипа жели победом да заврши финалну серију и одбране титулу.

"Они ће играти максимално и покушаће да продуже серију. Меч у Крагујевцу показао је да су преокрети могући, морамо да играмо као да је резултат у серији 0:0. Одбрана титуле би нам много значила, поготово нашим младим момцима којима би сваки трофеј био подстрек, поготово у конкуренцији екипа које су међу најјачима у Европи", навео је Прлаиновић.

Ватерполиста црвено-белих Борис Вапенски рекао је да екипа има изванредну прилику да са максималних 3:0 одбрани титулу.

"Ова утакмица је мач са две оштрице. Обе претходне утакмице били су неизвесне и не сме да нас завара предност. Овај мец биће најтежи, враћа нам се Рађен, наш кључни играч у одбрани, имамо проблема, али то не сме да буде алиби. С обзиром на то да играмо пред нашим навијачима осећамо тензију јер смо близу одбране титуле. Навијачи су већ уписали победу, али морамо да будемо опрезни", истакао је Вапенски.

Трећа утакмице финалне серије плеј-офа између Црвене звезде и Радничког из Крагујевца игра се у суботу од 19.15 на Ташмајдану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво