Вујасиновић - забринути оптимиста

Тренер ватерполиста Партизана Владимир Вујасиновић рекао је да се у клубу не надају приливу новца, али да се и поред тих недаћа спремају за зaвршни турнир Лиге шампиона у Барселони, као и да ће предстојећи меч против Бреше искористити за уигравање екипе.

Партизан је у среду у Новом Саду победио Војводину са 17:8 и тако дошао до другог тријумфа у борби за треће место првенства Србије, којом је осигурао учешће у европским такмичењима и наредне сезоне.

"Треће место, то је и минимум и максимум, зависи како се окрене, с које стране се гледа. Екипа је током целе сезоне у игри давала максимум, а нажалост, нисмо могли да се умешамо између Црвене звезде и Радничког, јер нам је недостајала неколицина старијих и искуснијих играча", рекао је Вујасиновић агенцији Бета.

Вујасиновић је рекао да су у клубу пресрећни због пласмана на завршни турнир Лиге шампиона, као и да би волео да екипа у најелитнијем европском такмичењу буде боље пласирана од шестог места.

"Презадовољни смо сви у клубу, колико играчи и Управа, толико и стручни штаб, што смо успели да уђемо у шест најбољих екипа у Европи. Само учешће на завршном такмичењу је нека награда", истакао је Вујасиновић.

"Не желимо да будемо шести, свесни смо наших могућности, иако знамо да смо у играчком кадру иза свих тих екипа", додао је он. 

Вујасиновић је рекао да га резултат против Бреше у последњем колу групне фазе такмичења не занима и додао да ће га искористити за уигравање екипе.

"На завршном турниру неће бити лако, радићемо на томе већ против Бреше. Желимо да се подигнемо и да се представимо у најбољем светлу. Резултатске амбиције против Италијана не постоје, све што мене занима је игра", рекао је Вујасиновић.

Партизан ће групну фазу такмичења у Лиги шампиона завршити на трећем месту Групе Б иза Радничког и Бреше. Они су у досадашњем делу такмичења забележили пет победа и четири пораза.

Црно-бели ће у суботу од 20.00 на пливалишту "Бањица" дочекати Брешу у последњем, 10. колу групне фазе такмичења Лиге шампиона.

Вујасиновић је рекао да екипа, без обзира на лошу финансијску ситуацију у клубу, ради свој посао на "врло озбиљан начин".

"Паре у клуб нису стигле, али ми радимо свој посао како треба. Момци се боре, што за место у А репрезентацијама, што за јуниорске, иако нису добили плате... Уопште не знају када ће их добити, а и када их добију - као да су то неке паре", рекао је Вујасиновић.

Он је рекао да се Управа клуба бори да од спонзора добије одређени финансијски прилив и додао да ће те паре, уколико пристигну, бити потрошене за завршни турнир.

"Велика је борба да се добију паре, на основу резултата које смо имали и које су зарађене игром. Услови на завршном турниру су знатно другачији него прошле године у Београду, када је домаћин плаћао смештај и пут", нагласио је Вујасиновић.

Тренер црно-белих је истакао да није у реду ватерполо стављати у исти кош са осталим спортовима.

"Није у реду да се ВК Партизан гура у исти кош са осталим, милионским буџетима у другим спортовима. Поносан сам на играче што све трпе у овој беспарици, као и на то што се супротстављају знатно скупљим екипама, које имају енормне буџете", рекао је Вујасиновић.

Завршни турнир ватерполо Лиге шампиона одржаће се од 29. до 31. маја у Барселони.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво