Читај ми!

Кривокапић нови председник ВСС

Легендарни голман репрезентације Југославије Милорад Кривокапић изабран је за новог председника Ватерполо савеза Србије.

Кривокапић је на седници скупштине, која је одржана у хотелу М, добио 22 гласа, док је његов противкандидат Виктор Јеленић добио 11. Некадашњи прослављени голман ће дужност првог човека ВСС обављати наредне четири године.

За Кривокапића су гласала 22, за противкандидата Виктора Јеленића 11, док су остали гласови били уздржани. Трећи кандидат Зоран Аврамовић се данас пре подне званичним дописом повукао из председничке трке.

Пре гласања Јеленић и Кривокапић су представили свој програм који се није много разликовао. Лоцирани су актуечни проблеми, обојица су изразили жељу да се питање дугова реши што је могуће пре али да није реално да то буде пре ОИ 2016, можда и касније. Јеленић је апеловао да се гласа по савети, Кривокапић је затражио да престану поделе и да ватерполо поново буде велика породица.

Кривокапић је рођен 8. јануара 1956. године. Са репрезентацијом Југославије освојио је три медаље, златну на Олимпијским играма у Лос Анђелесу 1988, сребрну четири године раније у Москви, као и злато на Светском првенству у Мадриду 1986.

Годину дана раније Међународна пливачка федерације (ФИНА) прогласила га је за најбољег голмана на свету.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара