Читај ми!

Ватерполисти савладали Русију

Ватерполисти Србије победили Русију са 14:7 (3:1, 4:2, 3:3, 4:1) и тако тријумфално окончали квалификације за Светску лигу.

Ватерполисти Србије тријумфално су окончали квалификације за Светску лигу пошто су вечерас у Крагујевцу, у 6. последњем колу А групе, савладали селекцију Русије са 14:7 (3:1, 4:2, 3:3, 4:1).

Србија је раније обезбедила пласман на завршни турнир у конкуренцији Румуније и Русије, а такмичење је завршила с максималним учинком.

Изабраници селектора Дејана Савића претходно су два пута славили против Румуније (18:6, 7:4), а Русију су победили и на гостовању у Казању (12:8).

Најбољи српски ватерполисти први пут су одиграли званичну утакмицу пред Крагујевчанима. У сјајном амбијенту, у мечу без такмичарског значаја, лако су дошли до тријумфа, након што су на полувремену стекли недостижна четири гола предности (7:3).

У наставку сусрета добром игром у одбрани Србија је рутински контролисала утакмицу и без већих проблема сачувала сигурно вођство, а Савић је искористио прилику да укаже шансу бројним младим репрезентативцима.

Уочи утакмице одржана је мала свечаност поводом јубилеја Андрије Прлаиновића, који је 200. пут наступио са капицом националног тима, а у име Ватерполо савеза Србије спортски директор Дарко Удовичић уручио је репрезентативцу пригодан поклон.

Коначна табела А групе: Србија 12 бодова, Русија и Румунија по 3.

Фајнал-сикс, завршни турнир Светске лиге за ватерполисте, биће одржан од 15. до 21. јуна у Дубаију, а трофеј брани Србија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара