Читај ми!

Раднички повео против Партизана

Ватерполисти Радничког Кон Тики повели су на старту полуфиналне серије плеј-офа, пошто су на свом базену савладали екипу Партизан Рајфајзена, резултатом 12:8.

Лепу ватерполо утакмицу одиграли су Раднички и Партизан, у оквиру полуфинала плеј-офа, а победу је однео домаћи тим - 12:8.

Крагујевчани су повели већ у првом нападу, преко Бориса Злоковић, а одмах затим у стрелце се уписао и капитен Филип Филиповић, из петерца - 2:0. Млади Никола Дедовић на кратко је успео да смањи заостатак свог тима, али су потом поново били прецизни Филиповић и Злоковић, за вођство 4:1.

Није се предавала млада екипа Партизана, па је погоцима Дедовића и Лукаса Гилена поново пришла на „минус један", али је онда уследила мајсторска шрауба Злоковића за 5:3 на крају прве деонице.

После "кише голова" у уводном периоду, одбране су се консолидовале, па је опао и учинак нападача. Репрезентативац "црно-белих", Душан Мандић, довео је свој тим на гол заостатка почетком друге четвртине, а домаћи су одмах затим одговорили серијом 3:0, коју је лепим лобом окончао Филип Филиповић - 8:4.

У другом полувремену Раднички је у неколико наврата водио и са пет голова разлике, али је сјајно расположени Дедовић успевао да задржи свој тим у игри.

Стратег Радничког, Урош Стевановић, срећан је због великог корака који су његови изабраници направили ка финалу.

"Имали смо императив победе за пласман у финале. Били смо фаворити и оправдали смо у потпуности ту улогу. Контролисали смо утакмицу од почетка до краја, Партизан се борио колико смо му дозволили, није се предавао до самог краја и зато разлика није већа. Преостају нам две утакмице са њима на 'Бањици', у среду и суботу. У прву улазимо растерећнео, јер смо већ обезбедили прво место у групи Лиге шампиона, али нас претходне победе обавезују да идемо на тријумф и у том мечу. У другој ћемо покушати да још једном савладамо Партизан и већ после две утакмице уђемо у финале", рекао је Стевановић.

Тренер Партизана, Владимир Вујасиновић, не губи наду пред реванш.

"Дошли смо овде са амбицијом да покушамо да победимо, на шта нас обавезује име Партизана за који наступамо. Честитао бих Радничком на јако добром издању и похвалио њихове центре Злоковића и Королију, који су нас потпуно разорили. Једноставно нисмо успели да нађемо рецепт да се одбранимо од њих и то је направило превагу на мечу. Ми и даље не губимо наду, за недељу дана они долазе на наш базен и даћемо све од себе да изједначимо, иако су они направили велики корак ка финалу. Са истим оптимизмом са којим смо дошли у Крагујевац, ући ћемо и у реванш и покушати да први пут у сезони добијемо Раднички. Овде се лепо осећамо и волели бисмо да се вратимо на још једно гостовање", изјавио је Вујасиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара