Читај ми!

Победа Партизана, Раднички већ на завршном турниру

Ватерполисти Партизана убедљиво савладали екипу Галатасараја са 14:7 и направили корак напред ка пласману на завршни турнир Лиге шампиона. Најефикаснији у црно-белом тиму били Мандић и Ћук са три поготка. Раднички са пола снаге славио у Румунији.

Ватерполисти Партизана победили су у Београду Галатасарај са 14:7 (2:2, 3:1, 5:1, 4:3) у утакмици седмог кола Групе Б у Лиги шампиона и направили велики корак ка пласману на завршни турнир.

По три гола у екипи Партизана постигли су Душан Мандић и Милош Ћук, док су двоструки стрелци били Никола Дедовић, Гаврил Суботић, Иван Рацков и Никола Томашевић. У турској екипи најефикаснији је био Џеси Смит са два гола.

Партизан се после четврте победе изједначио са Брешом на другом месту на табели са по 12 бодова, али италијански тим има утакмицу мање, пошто вечерас игра против Шпандауа. Галатасарај је пети на табели са пет бодова.

Ватерполо клуб Партизан је после јучерашње прославе и данас на пливалишту на Бањици обележио 50 година од освајања своје прве титуле у Купу шампиона. Утакмици су присуствовали легендарни играчи који су учествовали у том тријумфу, а ватерполисти Галатасараја су уочи почетка истакли транспарент на коме је писало: "Честитамо 50-годишњицу од освајања Лиге шампиона".

Партизан је на почетку повео са 2:0, головима Томашевића и Суботића, али је гостујући тим успео да изједначи до краја четвртине преко Срђана Аксентијевића и Џесија Смита.

Партизан је у другој четвртини везао три гола. Два поготка постигао је Мандић, а стрелац је био и Милош Ћук за предност од 5:2.

Трећа деоница у потпуности је припала Партизану, голове су постигли Томашевић, Никола Дедовић, Мандић и Иван Рацков. Једини стрелац у турском тиму био је Онур Гулсој.

Екипа Владимира Вујасиновића је и у последњој четвртини надиграла противника, а деоницу је обележио Милош Ћук са два атрактивна гола.

У следећем колу Партизан игра у Румунији против Орадее, а Галатасарај у Истанбулу против Бреше.

Раднички већ на завршном турниру

У седмом колу друге фазе Евролиге, ватерполисти Радничког победили су на гостовању у Румунији Орадеу резултатом 17:6 (6:2, 4:1, 3:1, 4:2) и три кола пре краја обезбедили учешће на завршном турниру.

Иако су у Румунију отпутовали без болесних Дамира Бурића, Бориса Поповића и Ведрана Ћирковића, а уочи утакмице здравстрвене проблеме имао је и Мајкл Розентал, играчи Радничког су лако забележили седму победу.

Утакмица је била решена већ у прве две четвртине, у којима су Крагујевчани стекли седам голова предности.

У којој мери су Румуни били инфериорни, види се и из податка да су само једном успели да савладају Здравка Радића из игре, а све остале голове су постигли са играчем више и из петераца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара