Читај ми!

Звезди дерби и прво место

Ватерполисти Црвене звезде победили су крагујевачки Раднички са 10:8 (1:0, 2:2, 4:3, 3:3) у 12. колу првенства Србије и тако преузели прво место на табели.

Ватерполисти Црвене звезде савладали су у Београду екипу крагујевачког Радничког са 10:8 (1:0, 2:2, 4:3, 3:3), у дерби утакмици 12. кола Прве А лиге Србије.

Овом победом црвено-бели су преузели прво место на табели и имаће предност домаћег терена у финалној серији плеј-офа.

Звезда је у првом мечу у Крагујевцу изгубила 10:9, а сада је забележила победу већом разликом и тако дошла на прво место, пошто оба тима имају сада по један пораз.

Гол одлуке за црвено-беле постигао је Марко Аврамовић 40 секунди пре краја утакмице. По два гола за Звезду постигли су Страхиња Рашовић, Борис Вапенски и Џон Ман. У Радничком је најефикаснији био Филип Филиповић са два гола.

Утакмица је одиграна пред пуним пливалиштем на Ташмајдану, а меч је обележило много искључења.

Два кола пре краја лигашког дела такмичења црвено-белима предстоје утакмице са Војводином и Бањицом, а Крагујевчанима са Бањицом и Дунавом.

Савић: Заслужена победа; Филиповић: Ово је изгубило смисао

Тренер ватерполиста Црвене звезде Дејан Савић рекао је после победе над Радничким да је његов тим заслужено славио и дошао на корак од првог места пред почетак плеј-офа у Првој А лиги Србије.

"Почетак утакмице био је тежак за обе екипе. Нисмо се најбоље снашли јер је улог био велики, а то је пол позиција пред плеј-оф. Сматрам да смо заслужено победили, боље смо се бранили, а Раднички је показао велику жељу и био упоран, иако је губио са три разлике", рекао је Савић.

Стрелац одлучујућег гола за домаћина, Марко Аврамовић, навео је да је изборена велика победа.

"Савладали смо Раднички и практично осигурали прво место. Крагујевчани су се још једном показали као одлична екипа, претендент за освајање Лиге шампиона. Могли смо и раније да решимо меч, драго ми је због одлучујућег гола, али победа екипе је најбитнија", казао је Аврамовић.

Тренер Радничког Дејан Јововић оценио је утакмицу на Ташмајдану "атипичном", са доста искључења.

"Екипама је било тешко да се прилагоде на критеријум суђења. Меч су преломила прва три лака гола Црвене звезде, нама остаје да се посветимо Лиги шампиона, где желимо да се пласирамо на завршни турнир. Такође ћемо настојати да што спремнији дочекамо плеј-оф", поручио је Јововић.

Капитен Крагујевчана Филип Филиповић изразио је незадовољство суђењем на вечерашњем дербију.

"Можда грешим, али не знам на шта ово личи. Чини ми се да личи на све осим на ватерполо и не занимају ме евентуалне санкције због коментара", рекао је Филиповић, додајући да је "ово изгубило смисао".

"Имамо ситуације да нам се поништавају два гола, а после нам судије враћају кроз искључења. На Ватерполо савезу је да то реши. Обе екипе с правом су се буниле на суђење, али Црвена звезда је заслужено победила", закључио је Филиповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара