Читај ми!

Дерби за прво место

Спектакл на Ташмајдану. У борби за чело табеле састају се директни ривали Црвена звезда и Раднички. Нови сусрет два велика противника након драматичног финала Купа Србије. Поново мотива напретек, а улог можда још већи – челна позиција након лигашког дела такмичења. Оба тренера сложна да победа у овом дуелу не гарантује и титулу. Меч се игра у петак од 19 часова.

Тренери ватерполиста Црвене звезде и Радничког из Крагујевца - Дејан Савић и Дејан Јововић - сложили су се да прво место на крају лигашког дела шампионата Србије не гарантује освајање титуле, али су најавили да ће учинити све да победе у сутрашњем дербију.

Крагујевчани тренутно имају три бода више, захваљујући победи у првом делу првенства на свом базену (8:7), што значи да ће црвено-бели "јурити" два гола разлике.

"Велики улог је у игри, прво место много значи пред почетак плеј-офа, али не гарантује титулу. Раднички је у успону форме, што су доказали убедљивом победом против Бреше у Лиги шампиона и директним пласманом у полуфинале завршног турнира. Нећемо да јуримо разлику из првог меча, већ размишљамо само о победи", рекао је Савић.

Неизвесну борбу на Ташмајдану најавио је и Јововић.

"Ривалство између нас и Црвене звезде јесте нешто што гарантује још једну неизвесну борбу. Сигурно да је пред нама тешко гостовање јер црвено-бели ретко губе на свом базену, али мислим да смо у финалу Купа показали да можемо да издржимо атмосферу која се ствара. Ово је утакмица која може да донесе много тога, али с друге стране, домаћи терен није нешто што гарантује освајање првенства", истакао је Јововић.

Звезда и Раднички укупно су три пута одмерили снаге ове сезоне, црно-бели су славили победу у мечу за Суперкуп Европе у Бечеју и у финалу Купа Србије у Београду, док је Раднички био бољи у првом делу првенства у Крагујевцу.

Дерби утакмица између Црвене звезде и Радничког игра се у петак од 19 сати на базену Ташмајдан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара