Читај ми!

Шоштар: Без помоћи нема Лиге шампиона

Без финансијске помоћи, мораћемо да иступимо из Лиге шампиона, рекао председник Ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар. Спонзори крше договоре. За нормално функционисање клуба потребно око 200.000 евра, док клуб дугује око 700.000 евра.

Председник Ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар рекао је да ће клуб иступити из Лиге шампиона уколико у наредним данима не добије обећану новчану помоћ.

"То би била катастрофа, али без те помоћи је - неминовност. То је нешто што се никада није догодило, а поготово не клубу који има име, који је урадио све што је урадио и који је годинама вукао државни ватерполо, уз дужно поштовање према свима осталима", рекао је Шоштар новинарима на изузетно посећеној конференцији на Бањици.

Представници Партизана и Црвене звезде су августа 2013. године у Влади Србије разговарали са премијером Ивицом Дачићем и потпредседником Владе Александром Вучићем, и том приликом је клубовима обећана помоћ.

Шоштар је подсетио да је 8. августа договорено да се помогне Партизану и да црно-бели без те обећане помоћи, како је рекао, не могу даље.

Шоштар је објаснио да је клубу за нормално функционисање довољно између 200.000 и 250.000 евра, а да је Партизану обећана помоћ од 100.000 евра. Он је објаснио да договор нису поштовали спонзори и да је то "стопирано на неком нижем нивоу".

"Договор нису поштовали спонзори. Све то је договорено, а онда су спонзори на неком 'стенд бају'... Када кажем - нижи ниво, мислим на директоре предузећа. Не знам зашто су то зауставили, могу само да нагађам, али то би онда отворило велику полемику", рекао је Шоштар.

Председник црно-белих је рекао и да би сви клубови који наступају у Лиги шампиона, према правилнику Града, требало да добију одређене субвенције, али да Партизан, иако је такмичење на половини, није добио ни динар.

"Према информацијама које имам, нема ни најава да ће се то десити, а одиграли смо половину такмичења у Лиги шампиона. Ситуација јесте тешка, иако новац нисмо добили на почетку такмичења, 'ајде да макар буде у првој половини", казао је он.

Шоштар је истакао да тренутна тешка ситуација није нешто што је настало у последње време, већ да траје годинама и објаснио да су Партизану сва врата у јавним предузећима затворена, а на додатно питање о којим је фирмама реч и са ким је разговарао, он је рекао да је проблем то што нико не жели да разговара с њима.

"Ми не можемо да дођемо на разговор, а тамо где смо били никада нисмо добили одговор. Све се то претворило у моје свакодневно звање секретарица и пролонгирања од данас до сутра, и никада нам ништа није речено", рекао је Шоштар.

Он је додао да Министарство омладине и спорта помаже колико може и да је Партизану, Црвеној Звезди и Радничком дато 2,3 милиона динара.

На новинарско питање колики је дуг Партизана, Шоштар је рекао да је око 700.000 евра.

"Дуг је исти као и пре три-четири године, зато што смо сваке године обарали буџет екипе, али износи између 600 и 700 хиљада евра", казао је он.

Шоштар је истакао да је клуб, иако у овој тешкој ситуацији, са екипом чији је просек 20 година, направио добре резултате.

"Показали смо да можемо да се носимо са свим екипама. Ово јесте будућност српског ватерпола... Да ли би требало да сви да оду одавде, па да неко каже да ово што ја причам није тачно. То јесте тачно, али морамо да овој деци обезбедимо будућност коју заслужују", рекао је Шоштар.

"Нико нема права да им то ускраћује. Причамо о томе како да преживимо, а не дај боже да причамо о томе да хоћемо да вратимо неког играча са којим бисмо можда и могли да освојимо шампионат", додао је он.

Партизан ове године 15. марта слави 50 година од освајања прве титуле првака Европе.

Он је додао да играчи имају разумевања за ситуацију у клубу и да им се он захваљује на томе, али да зна да они немају ништа од тога.

Финални турнир Купа Србије, који је недавно организовала Црвена звезда, за шта је добила помоћ Града, Шоштар је навео као добар пример помоћи и додао да градско веће треба да се опходи према свима на исти начин.

"Колико турнира смо ми организовали, а никада ни динар нисмо добили за то, ни за финални турнир Лиге шампиона ништа нисмо добили. Треба помоћи клубовима, и нама треба нешто да се да, не смеју да постоје двоструки аршини", закључио је Шоштар.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара