Читај ми!

Ватерполо клубови из Србијe у Јадранској лиги

Представници Ватерполо савеза Србије, Црне Горе и Хрватске, договорили су данас у Београду да се од септембра организује регионална Јадранска лига (ЈВЛ) у том спорту проширена за српске клубове.

Од следеће сезоне ватерполо клубови Србије, Црне Горе и Хрватске играће заједничку регионалну лигу - ЈВЛ.

Србију ће у ЈВЛ представљати Црвена звезда, Партизан, Раднички из Крагујевца и Војводина, а такмичиће се и један клуб из Словеније.

На састанку, међутим, није дефинисан број клубова који ће учествовати у регионалном такмичењу. Познато је да ће лига имати најмање 12 учесника, а највише 16.

У другу сезону ЈВЛ учешће ће изборити 10 најбоље пласираних екипа из прве сезоне, плус две, које ће се изборити кроз квалификације.

Такође, договорено је да се организује Управни одбор лиге, по принципу три члана из Србије и Хрватске и два из Црне Горе, као и евентуални члан спонзора ЈВЛ.

Договорено је и да се оснује ново предузеће и то са равноправним уделима сва три савеза, а посебно ће се обратити пажња на маркетинг такмичења.

Такође сваке године ће бити организовани турнири "финал-ејт" најбољих клубова учесника лиге у млађим селекцијама до 14 и 16 година.

Србију су на састанку представљали генерални секретар Немања Маријан и представници клубова, из хрватског ватерполо савеза присуствовао је потпредседник Перица Букић, а делегацију Црне Горе су представљали
председник скупштине ВПСЦГ Ђуро Марић, потпредседник Александар
Тичић и директор савеза Петар Поробић.

Формирана је и радна група у саставу: Маријан, Букић и Поробић, која би већ за седам дана требало да крене у операционализацију система такмичења.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво