Читај ми!

Делфини потопили "зборнају"

Ватерполо репрезентација Србије направила је велики корак ка пласману на финални турнир Светске лиге, пошто је у утакмици трећег кола А групе савладала Русију у Казању са 12:8 (1:1, 6:2, 3:2, 2:3).

Србија, која брани трофеј, у првом колу била је слободна, док је у другом колу убедљиво савладала Румунију са 18:6. Наредну утакмицу Србија игра као гост 11. марта против Румуније.

Сигурном победом у Русији ватерполисти Србије направили одлучујући корак ка завршници Светске лиге у Дубаију. Квалитет је пресудио, а изабраницима селектора Дејана Савића била је довољна одлична игра у другој четвртини, када је у мрежи домаћина завршило чак шест лопти.

Руси су повели голом Латипова, изједначио је Мандић, да би Прлаиновић са два брза гола у наставку увео игру у очекивано стање.

На велики одмор Србија је отишла са четири гола вишка (7:3), па је преостали део сусрета протекао у одрађивању посла, а највећа предност износила је плус шест (11:5). Одбрана је добро функционисала до финиша, када је домаћин спречио тежи пораз. Три четвртине бранио је Гојко Пијетловић, а последњу Живојиновић.

"Очекивали смо победу и сада имамо простор за миран рад. Задовољан сам, мада је одбрана у последњој четвртини мало попустила", рекао је после меча селектор Савић.

Русија: Иванов, Јаценко, Одинцев 1, Алејничев, Зинатулин, Ашајев, Тимаков, Нагајев 2, Латипов 1, Холод 2, Лисунов 1, Шепељев 1, Костров.
Србија: Г.Пијетловић, Мандић 1, Гоцић, Ранђеловић 1, Ћук, Д. Пијетловић 1, Никић 1, Алексић 1, Радкен, Филиповић 1, Прлаиновић 3, Митровић 3, Живојиновић.
Искључења: Русија 11, Србија 13.

Табела А групе: Србија 6 бодова, Русија 3, Румунија 0.

Завршни турнир Светске лиге биће одржан у Дубаију од 15. до 21. јуна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво