Читај ми!

Шоштар: Ситуација је драматична

Председник ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар сматра да је финансијска ситуација у том клубу драматична, као и да црно-бели нису добили обећану помоћ државе. Уколико се неке ствари не буду промениле у биће готово неизводљиво да се ова сезона приведе крају, рекао је први човек Партизана.

Представници клубова Партизана и Црвене звезде су августа 2013. године у Влади Србије разговарали са премијером Ивицом Дачићем и потпредседником Владе Александром Вучићем и том приликом је клубовима обећана помоћ. Међутим, Шоштар је данас на конференцији за новинаре казао да ништа од тих обећања није испуњено.

"Тог 8. августа смо на састанку, којем сам и ја присуствовао, добили чврста обећања, а у овом моменту смо далеко од тих обећања. Ја се надам да ће то што је обећано бити реализовано, јер нама и то јако пуно значи, а ако се нешто у међувремену променило, онда би било лепо да нас неко и обавести... Обећања су дата на највишем нивоу, дата су и клубовима Партизана и Звезде", рекао је Шоштар. Он је навео да је представницима црно-белих речено да су нека средства већ дата другим клубовима.

"То је нешто што апсолутно нема везе са нама. Нити имамо против да се средства улажу у друге клубове, то је потпуно нормално. Оно што трежимо тражимо је наше место, нашу позицију и не због тога зато шмо ми мислимо да тако треба, него због онога што радимо и што представљамо", казао је Шоштар. Први човек Партизана је рекао да се "коси са сваком здравом логиком" објашњење да нема интереса улагати у екипу која наступа у Лиги шампиона.

"Ситуација је сада драматична. Уколико се неке ствари везане за ВК Партизан не буду промениле у перидоу који долази мислим да рећи да ће бити теже није одговарјуће... Биће готово неизводљиво да се ова сезона приведе крају", казао је Шоштар. Он је, ипак, истакао да ће тај клуб опстати.

"ВК Партизан има такву тежину да ће да опстане сигурно. У овом моменту немам решење како, али ће опстати јер не може да пропадне". Шоштар је додао да би Партизану у овом моменту требало око 250.000 евра да на "нормалан" начин приведе сезону крају. Он је рекао и да тешка финансијска ситуација у клубу није од јуче и да траје већ неколико година. Шоштар је објаснио да је клуб покушавао да се смањењем буџета припреми за "тежа времена".

"Мислили смо да обарањем буџета можемо да, уз рад који имамо у млађим категоријама, одржимо такмичарски квалитет, али, на жалост, процене су биле лоше у контексту решавања економске ситуације. Без обзира на нижи буџет не постоји начин да превазиђемо финансијске проблеме, јер су нам сва врата свуда затворена", рекао је Шоштар.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво