Победа Партизана у Турској

Ватерполисти Партизана победили у Истанбулу екипу Галатасараја са 10:7 (1:1, 4:2, 5:3, 0:1) и тако сачували шансе да се пласирају на завршни турнир Лиге шампиона.

У четвртом колу Б групе Лиге шампиона, ватерполисти Партизана победили су вечерас у Истанбулу екипу Галатасараја резултатом 10:7 (1:1, 4:2, 5:3, 0:1) и сачували шансе да се пласирају на завршни турнир.

То је била друга узастопна победа црно-белих у другој фази Лиге шампиона, после стартних пораза на гостовањима у Бреши и Крагујевцу.

У вечерашњем дуелу Партизан је имао имепратив победе, јер би у случају пораза имао много тежи посао да до краја обезбеди бар треће место у групи и црно-бели су утакмицу одиграли веома зрело.

Од почетка су контролисали резултат, а успели су да се "одлепе" већ у другој четвртини, да би у трећој повели 10:5 и дефинитивно сломили отпор Галатасараја, за који наступају тројица наших ватерполиста - Слободан Никић, Михајло Королија и Срђан Аксентијевић и двојица црногорских - Вјекослав Пасковић и Милош Шћепановић.

До веома важне победе црно-бели су стигли пре свега захваљујући доброј игри са играчем мање. Домаћин је бројчану предност имао девет пута, а Партизан само четири пута, али су изабраници Владимира Вујасиновића успели да се одбране у већини напада турског тима.

У петом колу Партизан ће 29. јануара дочекати немачки Шпандау, који је вечерас као домаћин изгубио од Бреше са 12:10.

У последњој утакмици четвртог кола Раднички се у суботу састаје са румунском Орадеом.

Галасарај: Сенемоглу, Јуксек, Чолак, Смит 1, Дестичи, Гулсој, Гуленц, Никић 1, Пасковић 1, Кагатај, Королија 2, Бешкардеслер 1, Аксентијевић 1, Шћепановић.

Партизан: Живојиновић, Томашевић 1, Мандић 2, Вицо 1, Суботић 2, Рацков 1, Ћук 3, Јакшић, Чучковић, Танасковић, Стојановић, Обрадовић, Ристичевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво