Читај ми!

Хаос у српском ватерполу

Скупштина Ватерполо савеза Србије, после два и по сата трајања, није изабрала новог председника. Урош Маровић одбио кандидатуру, али је прихватио да привремено руководи савезом до новог састанка. На инсистирање делегата Скупштине, генерални секретар Немања Маријан рекао да ВСС према добављачима има дуг од 36.285.222 динара.

Ватерполо савез Србије ни на данашњој седници Изборне скупштине у Београду није добио председника, пошто је Урош Маровић одбио кандидатуру, али је прихватио да привремено руководи Савезом до новог састанка на коме ће делегати доћи до јединственог решења за челну функцију.

Скупштина Ватерполо савеза Србије трајала је готово два и по сата, а први део протекао је у оштрим полемикама појединих делегата, док је у наставку ипак дошло до смиривања тензија.

"Разумем то што ме је предложио мој матични клуб Партизан, али сам разочаран што клубови нису успели да постигну консензус. Претходних дана добио сам много порука квазиподршке, а репутација ми не дозвољава да учествујем у тим играма. Зато је мој предлог да у најкраћем року ВСС организује нови састанак на којем би били сви релевантни ватерполо радници и где бисмо се договорили о новом првом човеку Савеза", рекао је Маровић.

Пре њега претходних дана кандидатуре су повукли Немања Маријан и Зоран Аврамовић.

Маровића је за вршиоца дужности председника Управног одбора Савеза предложио први човек Скупштине Савеза Живко Цветичанин.

Делагати су на седници Скупштине констатовали оставку председника Ватерполо савеза Србије Зорана Бабића, као и чланова УО Александра Вулина, Зорана Илића, Николе Петровића и Бранислава Маровића.

На инсистирање делегата Скупштине, генерални секретар Намања Маријан рекао је да ВСС према добављачима има дуг од 36.285.222 динара.

Примедбе на извештај Ватерполо савеза имао је прослављени репрезентативац Игор Милановић.

"Ово није извештај, ово је само информација о стању. Наставља се лакрдија. Када је долазио на место председника, Бабић је рекао да жели да помогне ватерполу својим контактима, знањем и љубављу, а онда, када је одлазио, три месеца касније, поново је рекао да тим чином жели да помогне нашем спорту", рекао је Милановић.

Он је подсетио да је Анкетни одбор утврдио да су руководство које је претходило Бабићу пратиле злоупотребе и да су се награде делиле без јасних правила.

Председник Ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић навео је да би сви у српском ватерполу требало да се стиде због догађања у том спорту.

"У овом тренутку немамо, уз све уважавање Маровића, озбиљног кандидата за сталног председника. Ова седница Скупштине није требало да се одржава, једноставно док не нађемо човека за то место, све ово делује као да је на силу", рекао Јеленић.

Бивши генерални секретар Ватерполо савеза Марко Стефановић истакао је да у овом тренутку не постоји идеално решење.

"Налазимо се пред колапсом за који ћемо сви бити криви. Ако се овако настави, нећемо преживети ни зиму, нема Деда Мраза који ће доћи са џаком пара", закључио је Стефановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво