Читај ми!

Делфини убедљиви против Румуна

Ватерполо репрезентација Србије победила је на Ташмајадану Румунију 18:6 (3:0, 5:3, 5:2, 5:1), у другом колу Светске лиге. Најефикаснији Немања Убовић са четири гола. У следећем колу, 14. јануара, Србија игра против Русије.

Ватерполисти Србије победили су вечерас на београдском базену Ташмајдан селекцију Румуније са 18:6 (3:0, 5:3, 5:2, 5:1) у утакмици другог кола А групе Светске лиге.

Србија је доминирала од почетка утакмице и лако и убедљиво дошла до победе у свом првом дуелу у овогодишњој Светској лиги, где брани трофеј освојен прошле сезоне. Тим селектора Дејана Савића вечерас је предводио нови капитен, Живко Гоцић.

Најефикаснији у домаћој селекцији био је Немања Убовић са четири гола, док је Стефан Митровић забележио три поготка. Двоструки стрелци били су Слободан Никић, Филип Филиповић, Душан Мандић, Милан Алексић и Андрија Прлаиновић, а један погодак дао је и Сава Ранђеловић.

У следећем колу, које се игра 14. јануара, селекција Србије гостоваће репрезентацији Русије.

Селектор Србије Дејан Савић рекао је да је циљ његове екипе био да покаже озбиљност против Румуније, што је и учињено.

"Драго ми је што смо сезону почели победом. Резултат говори да противник није дорастао нашем квалитету. Циљ је био да покажемо озбиљност, то смо и учинили, играчи су од првог до последњег тренутка били присутни", рекао је Савић после утакмице на базену Ташмајдан.

Савић је навео да је главни циљ његове репрезентације Европско првенство у Будимпешти, које ће се одржати у јулу следеће године.

"Радује ме што ћемо се крајем децембра поново окупити и на прави начин одрадити мини припреме. Ову Светску лигу ћемо искористити како бисмо се што боље спремили за наш највећи циљ ове сезоне, што је свакако ЕП. Жеља је да у екипу уведем што више младих играча, а на њима је да докажу да су спремни за изазове", казао је Савић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво