Савић: Ситуација у ватерполу није нормална!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић говорио је о лошем стању у коме се налази трофејни спорт. Србија, иначе, у уторак игра први меч у Светској лиги, против Румуније на Ташмајдану.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да ситуација која тренутно влада у трофејном спорту није нормална, али да играчи и стручни штаб неће дозволити да то утиче на дешавања у базену.

"После два месеца у којима смо имали председника, проблеми су били замрзнути, али је суштински било све по старом. Надамо се да ћемо ускоро добити новог председника и да ћемо почети да решавамо проблеме, али то не би требало да има утицаја на нашу игру. Ипак, не могу да будем сто одсто сигуран да то неког не притиска, јер смо професионалци. Ситуација је ненормална и, ако ништа друго, можемо да се претварамо да је нормална", рекао је Савић на конференцији за медије уочи старта Светске лиге и меча са Румунијом на базену Ташмајдан.

Ватерполо савез Србије већ месецима није исплатио играчима награде за освајање бројних медаља у претходном периоду.

Након одлласка Велибора Совровића, ВСС је имао првог човека два месеца, али је Зоран Бабић поднео оставку после захтева председника Српске напредне странке Александра Вучића да се чланови Главног одбора повуку из спортских организација.

Нови капитен репрезентације Живко Гоцић, који је у тој улози наследио мнистра омладине и спорта Вању Удовичића, рекао је да играчи покушавају да се концентришу на терен, али да нису роботи, јер имају породице.

"Ми покушавамо да то не утиче на нас и гарантујем да оног тренутка кад уђемо у базен на тренинг, или на утакмицу, да ћемо, као и увек, дати све од себе. Надам се да ће ова ситуација ускоро бити решена и да ћемо мирне главе наставити даље", рекао је Гоцић.

Генерални секретар ВСС Немања Марин искористио је прилику да захвали играчима на разумевању и на томе што се без уздржавања одазивају позиву да играју за национални тим.

Када је у питању сутрашњи меч против Румуније и старт у Светској лиги у којој Србија брани трофеј, Савић је рекао да су циљеви исти као и претходних година.

"Почињемо нову сезону у којој нам је основни циљ се пласирамо у завршницу Светске лиге у Дубаију у јуну, а све као припрема за оно што је најважније - Европско првенство у Будимпешти", истакао је Савић и додао да ће кроз Светску лигу указивати шансу млађим играчима како би ушли у систем и били спремни за оно што их очекује у будућности.

Капитен Гоцић поручио је да Румуни знају да буду незгодни ривал, али да све зависи од игре српског тима.

"Надам се да ћемо ову утакмицу одрадити како знамо и умемо, и како доликује, и све осим наше победе, било би велико изненађење", рекао је Гоцић.

Утакмица другог кола А групе Светске лиге између Србије и Румуније игра се у уторак од 18 сати на базену Ташмајдан.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво