Читај ми!

Раднички победио Партизан

Ватерполисти Радничког победили су у Крагујевцу екипу Партизана резултатом 8:6 (1:1, 2:2, 2:2, 3:1), у другом колу Б групе Лиге шампиона, и остали на деоби првог и другог места са италијанском Брешом. После пораза на старту на гостовању у Бреши, ово је био други пораз Партизана у овогодишњој Лиги шампиона.

Први пут су два српска клуба играла међусобно у елитном европском такмичењу и победа је, према очекивању, припала Радничком, али су Крагујевчани до ње стигли неупоредиво теже него што се претпостављало.

Првотимци Радничког, прекаљени репрезентативци Србије, Црне Горе и Хрватске, нису успели да надиграју готово омладинску екипу црно-белих, али је њихово искуство било
пресудно у последњих неколико минута сусрета.

Партизан је у последњој четвртини повео 6:5 и имао је све што је било потребно да приреди велико изненађење, осим искуства које је неопходно за велике утакмице. Изабраницима Владимира Вујасоновића у финишу је понестало снаге и концентрације, поготово у одбрани, па је утакмицу, са голом и асистенцијом, решио један од најбољих сидраша света Борис Злоковић, кога су три и по четвртине бекови Партизана одлично чували.

Утакмица је протекла у надметању двојице репрезентативаца Србије Филипа Филиповића у Душана Мандића, који су постигли по четири гола из игре, и изванредна игра оба тима са играчем мање.

Раднички је бројчану предност у базену имао 11 пута, а постигао је само два гола, а исто толико погодака постигао је Партизан из девет напада са играчем више.

У осталим утакмицама Б групе Бреша је као гост победила Орадеу са 10:6, док су Галатасарај и Шпандау играли нерешено 9:9. У наредном колу Партизан 18. децембра дочекује Орадеу, док Раднички истог дана као гост игра против Шпандауа.

Раднички: Радић, Бурић, Б. Поповић, Розентал, Гак, Вуксановић 1, Ћирић 1, Басара, Злоковић 1, Ф. Филиповић 4, Марковић, Ђ. Филиповић 1, С. Поповић.

Партизан: Живојиновић, Гилен 1, Мандић 4, Јакшић Суботић 1, Рацков, Дедовић, Чучковић, Томашевић, Стојановић, Обрадовић, Ристичевић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво