Читај ми!

Вујасиновић: Раднички је фаворит!

Раднички и Партизан у среду играју меч другог кола ватерполо Лиге шампиона, а тренер црно-белих Владимир Вујасиновић сматра да су Крагујевчани фаворити. Идемо у Крагујевац да се надигравамо и са жељом да победимо, јер само тако можемо да направимо неки резултат, изјавио Стефан Живојиновић.

Тренер ватерполиста Партизана Владимир Вујасиновић поручио је да је Раднички из Крагујевца фаворит у предстојећем мечу другог кола Б групе Лиге шампиона, али да је њему важно да екипа покаже напредак, без обзира на резултат.

"Сви знамо ко игра за Раднички, али је чињеница да и њима меч са нама долази у незгодном тренутку, после пораза од Звезде у Суперкупу Европе. Ми смо напорно тренирали у претходном периоду, пре свега радимо на подизању квалитета игре. То је оно што стављам на прво место и важно ми је да покажемо напредак у односу на претходне мечеве са Војводином, Звездом и Брешом", рекао је Вујасиновић на конференцији за медије на Бањици.

Он је подсетио да су црно-бели ове сезоне већ изгубили у домаћем првенству од Радничког, када су показали доста осцилација у игри.

"У том дуелу нисмо пружили максиму, не у смислу агресивности и борбености, већ због тога што смо примили доста лаких голова. То је недопустиво против ривала као шсто је Раднички. Наш тим је млад и нормално је да постоје осцилације, знамо да ће нам бити тешко, али верујемо да можемо да играмо у егалу до самог краја", навео је Вујасиновић.

Некадашњи капитен државног тима честитао је ватерполистима Радничког и Звезде на одличној утакмици у мечу за Суперкуп Европе, која је показала сав квалитет српског ватерпола и дала наду за будућност.

Првотимац црно-белих Никола Дедовић истакао је да је необична ситуација то што први пут у елитном такмичењу играју са ривалом из Србије.

"Крагујевчани су сјајна екипа, а ми ћемо сигурно бити максимално мотивисани. На њиховој страни је искуство, али наши адути могли би да буду младост и жеља за доказивањем", изјавио је Дедовић.

Његов саиграч Стефан Живојиновић нагласио је да Партизан без обзира на младост и осцилације у игри ни у један меч не улази са белом заставом.

"Очекујемо да у среду смањимо осцилације из претходних мечева, пре свега је важно да одиграмо чврсто у одбрани, јер ако то урадимо можемо да се носимо са било којим тимом у Европи. Идемо у Крагујевац да се надигравамо и са жељом да победимо, јер само тако можемо да направимо неки резултат", закључио је Живојиновић.

Црно-бели су у првом колу елитног такмичења изгубили на гостовању од италијанске Бреше са 11:6, док је Раднички, такође као гост, славио против турског Галатасараја са 11:7.

Утакмица између Радничког и Партизана игра се у среду од 20 сати у Крагујевцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се