Читај ми!

Суперкуп Европе - титула првака света!

Црвена звезда и Раднички играју меч за Суперкуп Европе, а победник ће практично постати клупски шампион света. Имамо лепу прилику да ову календарску годину завршимо са максимална четири трофеја, рекао Виктор Јеленић. Поносан сам што два српска клуба играју у Суперкупу Европе, изјавио Југослав Васовић. Меч се игра у Бечеју, у суботу од 20 часова.

Председник Ватерполо клуба Црвена звезда Виктор Јеленић рекао је да је утакмица европског Суперкупа против Радничког из Крагујевца идеална прилика да црвено-бели заврше годину са максимална четири трофеја и изразио наду да ће у томе и успети.

Црвена звезда је минуле сезоне освојила триплу круну - Лигу шампиона, првенство и Куп Србије, док је Раднички тријумфовао у Еврокупу.

"Очекује нас тешка утакмица, Раднички је ове сезоне учесник Лиге шампиона, док смо ми у квалификацијама испали од Про Река. Играли смо с њима пре два дана у Крагујевцу, изгубили смо, али надам се да ћемо им се сада реванширати, јер је ова утакмица много битнија. Имамо лепу прилику да ову календарску годину завршимо са максимална четири трофеја", рекао је Јеленић на конференцији за медије у Бечеју, где ће се у суботу одиграти меч за Суперкуп.

Спортски директор Крагујевчана Југослав Васовић, некадашњи капитен Црвене звезде, истакао је да ће два српска клуба у правом смислу речи играти за титулу светског првака.

"Надам се да ћемо опет победити Звезду, али најбитније је да све протекне у фер и коректној игри и да у свет пошаљемо праву слику Србије. Поносан сам што два српска клуба играју у Суперкупу Европе. Бићемо ослабљени због изостанка центра Милоша Королије, док је под упитником болесни Срђан Вуксановић", истакао је Васовић.

Председник Општине Бечеј Вук Радојевић изразио је задовољство што се та општина, који је 2000. године имао шампиона Европе, поново враћа на ватерполо мапу.

"Велика је част, али и обавеза да се после скоро 15 година организује оваква утакмица. Хвала Звезди, Радничком и Савезу што су нам омогућили да будемо домаћини и надам се да ћемо макар на моменат вратити стари сјај Бечеја. Циљ нам је да популаризујемо овај спорт и да се млади у Бечеју, као некад, поново заинтересују за ватерполо", закључио је Радојевић.

Утакмица Суперкупа Европе између Црвене звезде и Радничког игра се у суботу од 20 часова.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара