Раднички бољи од Црвене звезде

Ватерполисти Радничког победили су у првом овосезонском дербију са Црвеном звездом. Првак Србије и Европе у последњој деоници иѕбегао потоп и изборио частан пораз.

Ватерполисти Радничког из Крагујевца победили су код куће Црвену звезду са 8:7 (2:0, 3:2, 2:0, 1:5) у дерби утакмици петог кола Прве А лиге Србије.

У екипи Радничког најефикаснији био је Александар Ћирић са три гола, док је Борис Злоковић постигао два.

По један погодак за Звезду су постигли Никола Рађен, Филип Кљајевић, Виктор Рашовић, Сава Ранђеловић, Борис Вапенски, Андрија Прлаиновић и Џон Ман.

Победа Крагујевчана могла је да буде и убедљивија, јер су у последњу четвртину ушли са чак пет голова предности, али су се Београђани тада пробудили и решили четврти период у своју корист са 5:1.

Домаћин је одлично почео меч и већ после прве четвртине је екипа Дејана Јововића имала два гола предности. Крагујевчани су наставили у истом ритму, па је два минута пре краја првог полувремена Раднички водио са 4:1. Звезда је успела да смањи на 4:2, али је Филип Филиповић голом у последњој секунди повисио на 5:2.

Са одличном игром домаћи играчи су наставили и у другом полувремену, па су на крају треће деонице имали пет голова предности (7:2), али су гости из Београда одличном игром у последњој четвртини ублажили пораз.

После пет одиграних кола Раднички се налази на првом месту са максималним учинком, док је Звезда другопласирана са четири победе и једним поразом.

Црвена звезда и Раднички ће се следеће суботе у Бечеју борити за Суперкуп Европе.

Меч на пливалишту "Парк" у Крагујевцу посматрало је око 900 гледалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара