Читај ми!

Успешан деби Радничког

Ватерполисти Радничког Кон Тики уписали су историјску победу на дебију у Лиги шампиона, у првом колу Б групе, на гостовању Галатасарају у Истанбулу, резултатом 11:7 (4:4, 2:0, 4:1, 1:2).

Очекивали су Шумадинци тежак посао против тима за који наступају тројица спрских интернационалаца, Слободан Никић, Михајло Королија и Срђан Аксентијевић, те црногорски репрезентативци, Вјекослав Пасковић и Милош Шћепановић, и Американац Џеси Смит. Међутим, неизвесност је потрајала само до старта другог полувремена, када су Крагујевчани
преломили утакмицу.

Домаћи су повели на самом старту, али су Крагујевчани одговорили серијом 3:0, у којој су голове постигли Ђорђе Филиповић, Борис Злоковић и Душан Марковић - 3:1. Турци су до краја првог периода успели да изједначе (4:4), а Раднички се у другој четвртини поново „одлепио" на два гола „вишка" - 6:4, погоцима Басаре и Злоковића, којима се отишло на одмор.

На старту другог дела сусрета Пасковић је из петерца поново довео свој тим на гол заостатка (6:5), после чега су се Крагујевчани распуцали и серијом од четири гола улазак у последњу деоницу дочекали са максималних „плус пет" - 10:5.

До краја сусрета Галатасарај је успео само да ублажи пораз. Најефикаснији са по три гола били су Борис Злоковић и Филип Филиповић, а по једном су се у стрелце уписали Дамир Бурић, Славко Гак, Ђорђе Филиповић, Душан Марковић и Мајкл Розентал.

Занимљиво да је на кормилу Радничког био други помоћни тренер, Данило Николић, иначе први тренер у историји овог клуба, јер су искључења на претходном мечу, у Вуљагменију, зарадили шеф стручног штаба Дејан Јововић и његов први помоћник, Урош Стевановић.

„Одрадили смо добро припрему за ову утакмицу и, што је најважније, у базену испоштовали све оно што смо радили на тренинзима. Показало се да екипа и без прва два тренера може да одигра на високом нивоу. Врло брзо смо се прилагодили начину суђења, исконтролисали меч и показали да смо у сваком погледу квалитетнији. Најбитније је да смо добро стартовали у Лиги шампиона и направили добру увертиру за меч са Звездом, који нас очекује у недељу - рекао је Дејан Јововић, тренер Радничког.

Галатасарај - Раднички 7:11 (4:4, 0:2, 1:4, 2:1)

ГАЛАТАСАРАЈ: Килиц, Гулец, Смит 1, Јилмаз, Гулсој 1, Пискин, Никић 1, Пасковић 1, Цагатај 1, Королија, Бескардеслер 1, Аксентијевић 1, Шћепановић.

РАДНИЧКИ: Радић, Бурић 1, Б. Поповић, Розентал, Гак 1, Вуксановић,
Ћирић, Басара, Злоковић 3, Ф. Филиповић 3, Марковић 1, Ђ. Филиповић 1,
С. Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара