Читај ми!

Апел за спас ватерпола!

Званично најтежи колективни спорт на свету, али му у Србији, и поред пуно талената и заљубљеника, прети гашење. Људи који живе за овај спорт апелују, моле и преклињу институције да имају разумевања и толеранције према клубовима. Они ће нам то вратити кроз трофеје и медаље са свих такмичења.

Најтрофејнији спорт у Србије је у великој кризи. Иако не траже много, клубови скоро да не добијају никаква средства, или су она премала за нормално функционисање. Клубови се истерују ван базена, па где ће онда? Где ће стасавати армија талената која ће нас обрадовати златним медаљама са првенстава; како ће клубови освајати европске трофеје; да ли ће једноставно ватерполо да се угаси и да више не постоји?

Ватерполо савез Србије саопштио је да пружа пуну подршку свим клубовима члановима ВСС и упутио јавни апел и молбу надлежним институцијама за разумевање и толеранцију по питању односа са клубовима који репрезентују наш најтрофејнији спорт.

Из Савеза наводе да тешка економска ситуација у земљи није заобишла ни наш најтрофејнији спорт и клубове који чине нашу организацију.

"У претходних неколико месеци власти на територији општине Стари Град нису показали жељу и разумевање да помогну клубовима који чине битне чланове ватерполо породице. Прво су чланови клуба Стари Град "избачени на улицу", са базена СЦ "Милан Гале Мушкатировић", уз образложење да је комерцијалније њихове термине издавати на коришћење грађанству, иако је поменути клуб на време измиривао све своје обавезе. Затим су Црвеној звезди, званичном шампиону Европе и прваку Србије пуштене менице за дуговања настала у периоду док је овај клуб користио термине на базену СЦ "Милан Гале Мушкатировић". Звезда признаје и не одбија своју обавезу да их измири, али разумевање је нешто што је изостало и овога пута од стране званичника општине", наводи се у саопштењу ВСС.

Из ВСС поручују да поред ова два клуба постоје назнаке да ће и ВК Врачар бити избачен са базена СЦ Врачар, иако овај клуб има квалитетну ватерполо школу у мушкој и женској конкуренцији.

"Због свега наведеног Ватерполо Савез Србије, као кровна организација свих ватерполо клубова, осећа потребу да заштити своје чланове и пружи им подршку у овим тешким тренуцима и ситуацији која није пријатна ни за кога. Циљ свих нас у српском друштву јесте да се у наредном периоду омогући бесплатно или симболично плаћање за бављење спортом за сву децу јер само на тај начин може да се направи квалитетна селекција која није привилегија само богатих породица.

Апелујемо на све надлежне институције да покажу разумевање за наш најтрофејнији спорт. Без помоћи и жеље да се разумеју сви ови проблеми, ватерполу као националном спорту прети још већа криза и опасност од гашења многих клубова, а самим тим и смањивање могућности да наша земља настави да производи праве шампионе и праве амбасадоре у свету", закључује се у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво