Читај ми!

Раднички бољи од Партизана

Ватерполисти Радничког савладали су у Крагујевцу екипу београдског Партизана са 11:8 (1:1, 3:2, 4:1, 3:4), у утакмици првог кола А лиге Србије. Бранилац титуле Црвена звезда убедљива на гостовању у Нишу против Наиса 15:3.

Крагујевчани су победом отворили сезону у националном првенству, након што су се претходно пробили у завршну рунду квалификација за Лигу шампиона. Искуснији домаћи састав очекивано је дошао до бодова, међутим, до краја утакмице морао је да буде опрезан, с обзиром на умор играча, али и чврст отпор младог и полетног тима црно-белих.

Партизан је у Крагујевцу одиграо први званичан меч ове сезоне, јер је директан учесник Лиге шампиона и није играо квалификације. Изабраници тренера Владимира Вујасиновића одиграли су добро прво полувреме, али је у наставку дошло до пада концентрације, што је Раднички искористио и стекао одлучујућу предност (8:4).

Међутим, стрпљиви и упорни гости нису се предавали и у завршници дошли на минус један гол, али су Крагујевчани појачали ритам и сачували заслужено вођство за победу у дербију.

Убедљива победа Звезде

Бранилац титуле је у овај меч ушао као велики фаворит, и већ после прве четвртине пулени Дејана Савића водили су са 5:2. Наис, за који брани бивши голман Звезде Игор Лазић, је до краја меча постигао само један погодак.

Звезда је на велики одмор отишла са шест голова предности (8:2), а до краја треће четвртине предност је увећана за  још четири поготка. У прве три четвртине на голу Звезде је био Марко Драксимовић, а на почетку четврте деонице га је заменио млади Владимир Тановић, момак који ће у фебруару напунити 18 година.

Најефикаснији у победничком тиму био је капитен, Андрија Прлаиновић, са четири поготка, а пратили су га Страхиња Рашовић и Сава Ранђеловић са по три гола.

Наис - Црвена звезда (2:5, 0:3, 0:4, 1:3)
Ба­зен Ча­ир. Гле­да­ла­ца 1000.
Су­ди­је: Ба­ла­же­вић и Јо­ван­че­вић.
Играч ви­ше: На­ис 4 (0), Цр­ве­на зве­зда 9 (7). Пе­тер­ци: Цр­ве­на зве­зда 2 (1).

НА­ИС: Ла­зић (8 од­бра­на), Ко­стић 1, Ча­вић 2, Ми­лић, Са­ди­ко­вић, Ми­ли­ја­но­вић, Жи­вић, Ва­сић, М. Ми­ло­ше­вић, Шиљ, Ра­ко­њац, Д. Ми­ло­ше­вић, Жив­ко­вић, Па­ви­чић.

ЦР­ВЕ­НА ЗВЕ­ЗДА: Драк­си­мо­вић (10 од­бра­на), С. Ра­шо­вић 3, Ра­ђен 1, Иво­ше­вић, Кља­је­вић 1, Вук­че­вић 1, Авра­мо­вић, В. Ра­шо­вић, Ран­ђе­ло­вић 3, Ва­пен­ски 2, Пр­ла­и­но­вић 4, Ман, Та­но­вић (1 од­бра­на), Ми­ли­ће­вић. 

У суботу се играју преостали печеви првог кола, састају се:
ЖАК - Војводина
Бањица - Дунав

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се