Читај ми!

Шоштар: Оптужбе из Звезде су смешне

Председник Ватерполо клуба Партизан, председник Спортског савеза Србије и члан бироа Европске пливачке уније Александар Шоштар рекао је да све своје функције обавља "у интересу српског спорта" и додао да су оптужбе из табора Црвене звезде на његов рачун "смешне".

"Да, ја сам председник Ватерполо клуба Партизан, који ми је у срцу, али никада нисам и нећу стављати клуб изнад интереса своје земље и нашег спорта. Увек сам, као играч и функционер, чинио све што је у мојој моћи да заштитим и промовишем српски ватерполо", наводи се у изјави Александра Шоштара.



Председник Црвене звезде Виктор Јеленић је на данашњој конференцији поменуо Шоштара, рекавши да се председник ВК Партизан у бироу ЛЕН-а није довољно залагао за српске клубове у европским такмичењима. Шоштар је рекао да је као члан бироа ЛЕН-а свој утицај једино искористио како би Београд добио организацију фајнал-фора Лиге шампиона.

"Слика која је тада послата из Београда и Србије у свет била је предивна, а Црвена звезда је постала шампион Европе. Зар сам и зато крив? Да сам толико моћан, како мисле у Црвеној звезди, Партизан би прошле године играо полуфинале фајнал-фора с Југом", рекао је Шоштар. Председник Партизана истакао је да се одувек радује успесима Звезде у европским тамкичењима.

"Ја ћу се увек радовати успесима Звезде у европским размерама, али и комшије би требало да схвате да Партизан није крив што постоји готово 60 година и што је један од најтрофејнијих спортских колектива у Европи", рекао је Шоштар.

Јеленић је оценио да је целокупни систем такмичења у Лиги шампиона "апсурдан", а Шоштар је рекао да ЛЕН тиме покушава да "подигне ниво интересовања".

"Реч је о потпуно новом прилазу у организацији, која има за циљ да се обезбеде средства за све клубове учеснике, која ће им сигурно много значити у ово тешко време, време беспарице и борбе за голи живот", рекао је члан бироа ЛЕН-а.

Шоштар је оценио да су оптужбе Звезде на његов рачун смешне, као и да могу да буду веома штетне по српски ватерполо.

"О оптужбама Звезде могу да говорим само у глобалу и да их именујем као смешне. Овакви иступи су врло опасни и могу да буду веома штетни, генерално, за наш ватерполо у међународним оквирима. За то не желим и нећу да будем крив", рекао је Шоштар.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се