Раднички славио против моћног Река!

Раднички савладао велики Про Реко са 12:10 и тако му нанео први пораз на пливалишту Сори, где нису поражени последњих седам година. Најефикаснији у екипи Радничког Борис Злоковић са три гола. У недељу, Крагујевчани играју против загребачке Младости.

Ватерполисти Радничког савладали су екипу Про Река, резултатом 12:10 и то у фантастичној атмосфери базена у Сорију, на ком италијански гигант није изгубио више од седам година у европским такмичењима.

Крагујевчани су у овај меч ушли ослабљени неиграњем Славка Гака, коме је у последњој четвртини меча са Будвом пукла бубна опна, па ће морати да паузира наредних петнаестак дана.

Добре одбране, на челу са сјајно расположеним голманима, одолевале су противничким нападима, па је први гол виђен тек у петом минуту, када Фигари није опростио својим чуварима што су га оставили самог. Већ у следећем нападу Бурић је донео изједначење Крагујевчанима, а потпуни преокрет донео је Александар Ћирић, голом из контре после добре асистенције Ивана Басаре - 2:1.

После два минута игре у другој четвртини Раднички је имао и највећу предност од два гола, захваљујући поготку Дамира Бурића (3:1), али су Италијани ипак успели да изједначе, преко Мадараша са играчем више и Ђорђетија из петерца - 3:3.

Тада су на сцену ступиле новајлије под капицом Радничком, Мајкл Розентал и Иван Басара, који су поново вратили свој тим на „плус два" (5:3). Италијани су још једном успели да приђу на гол заостатка, преко Ђорђетија, али се Злоковић постарао да Раднички ипак на одмор оде са два гола „вишка" - 6:4.

Италијани су одлично започели друго полувреме и серијом 3:0, у којој су два гола дали са играчем више и један из петерца, стигли до преокрета, али се нису предавали Јововићеви пулени. Изједначење је донео Борис Злоковић, а вођство, које нису испуштали до краја меча, Крагујевчанима је вратио Иван Басара (8:7).

Сјајна ватерполо представа наставила се и у последњој деоници. Маестралним головима Бориса Злоковића и Александра Ћирића, Раднички је стигао до максималних „плус три" (10:7), али ни ту није био крај. Реко је преко Фиљиолија и Аикардија успео да поново приђе на „минус један" (10:9), а онда је капитен Филип Филиповић преузео одговорност. Два пута је враћао свој тим на два гола предности, а када је Јоковић промашио петерац, минут пре краја, све је било решено.

Тренер Радничког Дејан Јововић био је презадовољан победом.

"И пре утакмице сам рекао да сазревамо кроз утакмице са оваквим ривалима. Успели смо да задржимо дисциплину. И поред неких грешака које су нормалне на великим утакмицама, нисмо падали. Евидентно је да Реко има 13 играча који играју и да је тешко држати ритам, поготово када смо имали играча мање у ротацији због изостанка Гака. Драго ми је да су млади играчи који су дошли схватили нашу идеју и филозофију. Морам да истакнем да без обзира на велику победу нисмо завршили турнир, јер ће млада екипа Младости покушати да нас изненади", рекао је Јововић.

Про Реко - Раднички 10:12 (1:2, 3:4, 3:2, 3:4)

Сори - Градски базен. Гледалаца: 1.200. Судије: Маргета (Словенија) и Бук (Шпанија). Петерци: Про Реко2(2) Раднички 1(1). Играч више: Про Реко 11(5) Раднички 10(4). Два играча више: Раднички 1(1).

ПРО РЕКО: Темпести, Ивовић, Мадараш 1, Фиљиоли 2, Јоковић, Фелуго 1, Ђакопо, Јановић 1, Фигари 1, Ђорђети 3, Аикарди 1, Гито, Пасторино. Тренер: Темпестини.

РАДНИЧКИ: Радић, Бурић 2, Розентал 1, Королија, Миличић, Ћирић 2, Басара 2, Злоковић 3, Ф. Филиповић 2, Д. Марковић, Ђ. Филиповић, Стивенс. Тренер: Јововић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се