Ватерполо уживо: Делфини лако са Румунима

Србија - Румунија 13:5. Ватерполисти Србије, без видљивијих напора, савладали репрезентацију Румуније у осмини финала Светског првенства. Наредни противник "делфина", на путу ка злату, селекција Црне Горе. Четвртфинале су, осим поменутих екипа, изборили још и Хрватска, Шпанија, Мађарска и Италија.

Све информације везане за светско првенство у Барселони можете пратити на нашим Фејсбук и Твитер страницама. 

21.49 - Репрезентације Мађарске и Италије су, такође, избориле пласман међу осам најбољих репрезентација света. Наши северни суседи су били бољи од Казахстана резултатом 16:7, док су Италијани имали лак посао са Кином - 11:2.  

18.35 - Крај утакмице између Србије и Румуније. Коначан резултат (13:5) даје и праву назнаку како су се ствари одвијале у базену. Србија је била супериорна, и још једном потврдила због чега је први фаворит на турниру. У четвртфиналу, противник је Црна Гора.

18.17 - Србија је, сада је то извесно, у четвртфиналу Светског првенства. Последња четвртина меча са Румунима биће прилика да се распливају играчи са мањом минутажом на овом шампионату, али и да се пробају неке нове тактичке замисли. 

18.00 - У другој четвртини, "делфини" су додали гас. Отуд и предност од пет голова на полувремену (7:2). 

17.40 - Након првих осам минута игре, Србија има предност од једног гола (2:1). 

17.30 - Почео је меч између Србије и Румуније.

15.00 - Шпанија је победила селекцију САД са 10:6 (4:2, 1:2, 2:1, 3:1).

13.30 - Хрватска је демолирала Нови Зеланд на путу ка четвртфиналу 21:4 (6:1, 4:2, 8:0, 3:1).

12.30 - Ватерполисти Црне Горе пласирали су се у четвртфинале, пошто су убедљиво савладали Канаду са 12:4 (2:1, 3:0, 3:3, 4:0).

11.40 - Грчка је победила Јужну Африку са 13:5 (3:2, 3:2, 4:0, 3:1). Грци ће у четвртфиналу играти против победника дуела Мађарска - Казахстан.

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Барселони, пошто је победила Румунију са 13:5 (2:1, 5:1, 3:1, 3:2).

Србија ће у четвртак у четвртфиналу играти против Црне Горе, која је раније данас савладала Канаду са 12:4.

"Делфини" су били расположени, тако да су по два гола постигли Вања Удовичић, Душко Пијетловић, Филип Филиповић, Слободан Никић, Милош Ћук. По један су дали Никола Рађен, Душан Мандић и Стефан Митровић. Румунију је предводио Николае Ђаекону са три гола.

Србија је одиграла сигуран меч, иако је турнир већ ушао у квалификациону фазу, али је прва данас повела Румунија, пошто је у другом минуту гол дао Андреј Бусила.

Никола Рађен је донео изједначење, а вођство је уследило преко Пијетловића након једног контранапада.

Друга четвртина била је много боља за Србију, пошто су "делфини" стварали много прилика, од којих су већину искористили и овај период игре добили са 5:1, тако да су на полувреме отишли са сигурном разликом од пет голова - 7:2.

То вођство је наставило да расте, играчи Србије су контролисали темпо и игру, а на крају треће деонице било је 10:3.

Селектор Дејан Савић је у последњој деоници заменио голмана, а Србија је заиграла мирније, тако да је тај период игре добила са 3:2.

А сада - велика утакмица...

Ватерполо репрезентативац Србије Филип Филиповић рекао је после победе над Румунијом да је задовољан приступом целе екипе и истакао да на првенству света у Барселони следи велика утакмица.

"Задовољан сам приступом целе екипе, примили смо четири гола, хајде овај пети да не рачунам у последњим секундама. То је више него добро у припреми за наредни сусрет, а знамо да нас чека велика утакмица, велики ривал. На Црногорцима је већи притисак, јер су губили од нас утакмице за медаље и сматрам да не треба ништа да мењамо, знамо како би требало да играмо, али је сигурно да и они имају своје адуте", рекао је Филиповић после меча са Румунима.

Капитен Вања Удовичић нагласио је да су све утакмице против селекције Црне Горе "емотивне и тешке" и оценио да су црногорски ватерполисти "на папиру у предности".

"Следи четвртфинале и читаве припреме стале су у овај меч. Црна Гора је овде дошла са највећим циљевима, сјајно припремљена и гладна победа. Благи су фаворити, можда баш због тог огромног мотива да освоје медаљу. То им ствара притисак, али и мотив који је тешко контролисати. Ми ћемо да покушамо, у то не сумњајте, али мислим да су они на папиру у предности", упозорио је Удовичић.

Двоструки стрелац Милош Ћук казао је да је победа над Румунијом "већ заборављена".

"Испунили смо договор и захтеве тренера, посебно када је одбрана у питању. сада се окрећемо Црној Гори, Румунија је већ заборављена. Знамо шта нас чека. Са оваквом одбраном можемо да будемо боље расположени, али не терба да заборавимо да је Црна Гора изузетан ривал", поручио је Ћук.

Никола Рађен, који је против Румуна бриљирао у одбрани, истакао је да Србија у мечу са Црном Гором "нема шта да изгуби".

"У претходним дуелима били смо бољи и на њима је већи притисак. често смо их побеђивали, а видећемо шта ће да буде овог пута", рекао је Рађен.

Четвртфинална утакмица првенства света између репрезентација Србије и Црне Горе на програму је у уторак 30. јула од 20.15 сати. 

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара