Читај ми!

Идемо на злато, јер смо тако васпитани

Ватерполисти Србије такмичиће се на првенству света у Барселони, а као и увек, циљ је освајање златне медаље. Први меч Делфини играју 22. јула против Аустралије.

Голман ватерполо репрезентације Србије Гојко Пијетловић рекао је да је циљ екипе на првенству света у Барселони, као и увек, освајање златне медаље.

"Ми увек идемо на злато, јер смо тако васпитани. Међутим, свака медаља је успех и незахвално је прогнозирати било шта у овом тренутку", казао је Пијетловић.

Повлачењем Слободана Сора из националног тима после Олимпијских игара у Лондону, у први план на голу Србије искочили су Пијетловић и његов колега Бранислав Митровић.

"Колику ће ко минутажу имати најбоље зна селектор. Обојица смо спремни, одрадили смо припреме добро. Ово је и за мене и њега велика прилика да се докажемо у националном тиму", навео је он.

Србија ће на СП у Барселони играти у А групи са селекцијама Мађарске, Кине и Аустралије.

"Кинези су аутсајдери, али смо са њима две чевртине играли нерешено. Са Мађарима знамо где смо, увек ће то бити тешке утакмице. Аустралији морамо да приђемо озбиљно, изненадили су неколико екипа, умало и нас у четвртфиналу Игара у Лондону. Ипак, најбитнија је утакмица у четвртфиналу, јер ту се одлучује да ли екипа одлази кући или наставља даље и бори се за медаљу", истакао је Пијетловић.

Он је прошле сезоне бранио за мађарски Ференцварош и добро познаје репрезентацију те земље.

"Они су подмладили састав, раније су имали доста старијих играча. Жељни су доказивања, скакаће на сваку лопту. За разлику од њих, ми смо дуже на окупу. Мађарски ватерполисти у својим тимовима су водећи играчи, одлични шутери и добро тактички припремљени", објаснио је голман Србије. Пијетловић је навео и да на шампионату света има више екипа које могу да конкуришу за медаље.

"Хрватска је на последњем такмичењу , Играма у Лондону, освојила злато, они су једни од фаворита. Ми смо као шеста екипа дошли у Рим на СП 2009, па смо освојили злато. Такође, ту су и Црногорци. Не би требало заборавити ни Италију и Шпанију. Свако може да освоји турнир, биће ово најнеизвеснији шампионат", закључио је Пијетловић.

Први меч на Светском првенству у Барселони селекција Србије игра 22. јула против Аустралије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се